Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Mat som skjerper sexlysten

Mye av sommerens fristelser i matveien kan også sette en ekstra piff på sexlysten din. Det finnes nemlig masse annet godt enn en kald østers som sklir levende ned i halsen din, selv om det skal virke aldri så sensuelt og opphissende. Her har du en laaang liste over de beste afrodisiakene.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 11.april 2006 kl 15:37

Ananas. Denne søte og saftige frukten kan spises som den er eller brukes i en kald drink. Hva med ananas med honning og rom i et glass med is og cola?

Avocado. De gamle maya-indianerne brukte navnet Ahucatl som oversatt betyr "testikkeltreet". Frukten som henger parvis I trærne har jo en viss likhet med akkurat denne delen av menns anatomi.

Bananer. Formen på frukten er nok den viktigste årsaken til at den regnes som et afrodisiak. Bananer inneholder også mye B-vitaminer som bidrar i produksjonen av kjønnshormoner i kroppen

Chili. Mye vitaminer og en solid oppkvikker for smaksløkene. En god dose chili setter fart på kroppen og fremkaller mange reaksjoner vi ellers forbinder med seksuell aktivitet.

Druer. Kan brukes som sensuelt snacks og kan selvsagt også nytes i form av vin.

Ginseng. Det er ikke så lenge siden "alle" skulle spise ginseng som kosttilskudd her hjemme. Ginsengroten har vært anerkjent i årtusener for sine spesielle kvaliteter som blant annet stimulerer hormonproduksjonen i kroppen

Gulrøtter. Den fallos-formede gulroten ble brukt i de tidlige kongedømmene i Midt-Østen til å forføre kvinner. Og med uttrykket "å ha seg som kaniner" er vi vel ikke ovverasket over hva som er favorittføden til Snurre Sprett?

Honning. En uvurderlig ingrediens i kjærlighetsdrikker og påstås å beskytte mot sterilitet og impotens. Et mattips fra Kama Sutra er spurveegg og ris med smør og honning….

Hvitløk. Noen hater det, mange elsker det. Hvitløk har vært en viktig ingrediens i heksenes kjærlighetsdrikker og de gamle romere ofret hvitløk til fruktbarhetsgudinnen Ceres.

Ingefær. Et vanlig innslag i asiatisk kokekunst og gjenom årtusener drukket i form av ekstrakter. Ingefær brukes også gjerne når du vil lage en helt spesiell kjærlighets-te.

Jordbær. Dette saftige røde bæret spiser vi hele sommeren. Jordbær elskes av alle og er perfekt til å mate hverandre med enten om man er nyforelsket eller bare rett og slett glad i hverandre.

Kaffe. Det finnes ingen duft som er så oppkvikkende som den av nymalte kaffebønner eller en nytraktet varm kopp kaffe. I tillegg til den kjemiske effekten av koffeinet har de fleste av oss positive assosiasjoner til kaffe som nytelsesmiddel i en liten pause fra hverdagen rundt oss.

Kaviar. Eggene til støren inneholder store mengder vitaminer og fosfor. Prøv den eksklusive kaviaren med vodka for en ekte russisk opplevelse.

Mandler. Disse nøttene assosieres med begjær og fruktbarhet og antas å virke opphissende for kvinner.

Selleri. Denne potente planten har en lang historie som afrodisiak. Den inneholder vitamin A, B, C og en mengde mineraler som er bra for kroppens byggestener.

Sjokolade. En av de absolutt mest brukte afrodisiaker. Sjokolade antas å inneholde forbindelser som påvirker lystfølelse i hjernen og bidrar som kjent til å bevare sindets munterhet. Sjokolade egner seg jo også godt som en liten presang til den utkårede.

Valnøtter. Brukes gjerne sammen med søte saker og smaker godt med mye rart. Valnøtter ble av de gamle romere brukt til å kaste på brudeparet i bryllup, fordi nøtten ble antatt å gi økt fruktbarhet.

Vanilje. Bare lukten av vanilje er stimulerende for de fleste. Og vaniljeiskrem er bare en av mange bruksområder for denne klassiske afrodisiaken.

Vin. I moderate mengder er vin avslappende og gjør oss vennelig innstilt til mennesker rundt oss. Men det er ikke bare på grunn av alkoholen, vindruene i seg selv regnes for å ha mange erotiske egenskaper.

Østers. Antageligvis den meste kjente afrodisiak. Østers er fulle av mineraler, smaker eksotisk og spises på en overbevisende sensuell måte. Ikke glem champagnen! Den drikken burde vel ha sitt eget punkt. Sjampis skader aldri. Ekte vare vel og merke.  

 


Annonse:


Sist endret 12.april 2006 kl 11:07

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]