Følg oss på:

Følg oss på Twitter

5 tips i møte med advokaten

Hvis du trenger å benytte deg av advokat, er det noen ting du bør tenke på først. Her har du 5 gode tips i møtet med advokaten.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 11.april 2006 kl 14:38

Mange får en eller flere ganger behov for advokat eller annen form for rettshjelp. Hos Forbrukerrådet er de opptatt av at du skal etterspørre slike tjenester på samme måte som andre tjenester.

- Skal du bestille advokattjenester må du orientere deg i markedet i forhold til både kvalitet og pris, avhengig av hvilket behov du har. En skriftlig avtale (oppdragsbekreftelse) reduserer uklarhet og følgelig antallet konflikter, sier underdirektør i Forbrukerrådet Olav Nyhus, som gir deg 5 råd når du skal velge advokat:

5 tips i møte med advokaten

1. Finn ut hva ditt behov er

Gå igjennom og rydd i aktuelle dokumenter. Skaff deg oversikt og legg dokumentene i rekkefølge. Hva har du behov for at advokaten skal hjelpe deg med? Hva er problemet ditt? Forbered deg på å forklare hva du ønsker hjelp til for advokaten.

2. Finn ut om advokaten har kunnskapen du har behov for
Spør om advokaten har kunnskap og erfaring fra området du trenger hjelp til. Be advokaten om å få referanser du kan kontakte. Har du noen bekjente som har vært oppi i en lignende situasjon? Spør dem om referanser.

3. Be om pris
Kan advokaten gi en fast pris for hele oppdraget? Oppgir advokaten timepris? Hvor mange timer vil gå med? Det er ikke sikkert at en fersk advokat med lite erfaring og en lav timespris totalt sett blir billigere enn en erfaren advokat med høy timespris. Se på totalen av timespris og antatt antall timer. Ikke la deg lure av timeprisen alene.

4. Orienter deg i markedet
Kontakt flere advokater og sammenlign pris og kvalitet mellom dem. Hvem kan gi deg det beste tilbudet?

5. Be om skriftlig avtale på oppdraget
Når du har bestemt deg for hvilken advokat du ønsker å benytte, inngå skriftlig avtale om oppdraget. Avtalen bør inneholde opplysninger om pris og en spesifisering av tjenesten. Hvis du er i kontakt med et advokatkontor med flere ansatte, bør du avtale hvem som skal utføre oppdraget for deg.
Hvis omfanget av arbeidet endrer seg underveis, slik at det påvirker prisen, må det inngås tilleggs/endrings avtale om dette. Dette må du be om hvis ikke advokaten tar initiativ til det.

 


Annonse:


[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]