Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Drikk øl, tap vekt

For godt til å være sant? Er du glad i de edle dråpene, skal en liten øl, hver dag, redusere vekten din.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 14.mars 2006 kl 11:40

 Er du glad i øl, er det gode nyheter som kommer din vei. Glem ølmage og vektøkning. En liter øl til dagen og du kan faktisk gå ned i vekt.   

- Det er frustrerende at det finnes så mye kunnskap om hva du skal spise for å slanke deg, men ikke hva du skal drikke, sier forskningsleder Barry Popkin til nyhetsbyrået AP. 

Liker du ikke øl, så skal vin også hjelpe deg  holde deg slank. Så fra nå av høres det jo ut som faktisk livet kan bli en fest hver dag. På den andre siden bør du kanskje tenke deg om to ganger før du setter i gang med denne ”slankekuren”

Drikk vann
- Skal du gå ned i vekt, anbefaler vi at man helst drikker vann, sier ernæringsfysiolog  Kari H. Bugge hos Grete Roede AS til Jenteporten.no

Bugge sier videre at det høres ikke ut som en spesielt sunn slankekur, og det er ikke er tråd med deres profil.

- Når man skal gå ned i vekt, anbefaler vi at man kutter ut den typen drikke i størst mulig grad, sier Bugge.
 
 Det generelt er veldig mye energi i øl. Når man skal tape vekt er det energiinntaket i forhold til energiforbruket som er viktig. Skal man følge denne kuren må man i tilfelle kutte veldig ned på mye annet på grunn av det høye energinivået i øl, og man vil nok ofte føle seg veldig sulten utdyper Bugge .
 
Skal man erstatte sunn mat med øl, vil man også gå glipp av viktige næringsstoffer, noe som heller ikke er heldig. 

 Bruk fornuften
I studien som er gjort, snakker ikke forskerne om små mengder øl. Nærmere en liter øl for menn må til for å gå ned i vekt. 

Vann, melk, kaffe og te er de andre drikkene forskerne mener vi bør drikke. Faktisk viser forskning at du kan gå ned fem kilo i året ved å jevnlig drikke melk.

Da er det bare fornuften som trenger å styre deg, en liter øl om dagen, eller et sunt kosthold jevnt over, noe som vil gi større gevinst om du ønsker å gå ned i vekt.


Annonse:


Sist endret 20.mars 2006 kl 18:07

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]