Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Gratis prevensjon til jenter

P-piller, p-plaster, p-sprøyte og p-ring . Fra 1.mars kan tenåringsjenter få dette på statens regning, og det uten å gå til legen.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 2.mars 2006 kl 14:58

Norske jenter mellom 16 og 19 år har i en årrekke fått gratis p-piller. Nå utvides ordningen, og alle prevensjonstyper inkluderes i ordningen. Vil man benytte seg av denne ordningen, blir det ikke lenge nødvendig å gå til legen, da helsesøster kan skrive ut en resept, skriver Aftenposten.

- Dette letter tilgangen på prevensjon for ungdommene, sier leder i Sykepleierforbundets landsgruppe for helsesøstre, Astrid Grydeland Ersvik, til ANB.

Frykter billigpiller
Jenter mellom 16 og 19 år får dekket inntil 100 kroner av kostnadene ved kjøp av prevensjonsmidler. Hundrelappen omfatter tre måneders forbruk. Dette betyr at de rimeligste prevensjonsmidlene blir gratis. For prevensjon som er dyrere, må man betale mellomlegget selv. Det møter blandede reaksjoner.

- Vi er redde for at det vil styre ungdommenes valg inn på de eldre p-pillene med et høyt hormoninnhold, fordi disse blir gratis, sier Ersvik.

Ordningen med gratis prevensjon til tenåringsjenter har ført til en markant nedgang i antall aborter i denne aldersgruppen de siste årene.Annonse:


[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]