Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Finn prisen til mobilsamtaler til utlandet

Både det å ringe ut motta samtaler på mobilen når du er i utlandet, blir ofte en dyr sak. Post- og teletilsynet har nå gjort det lettere for deg å få en prisoversikt.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 9.februar 2006 kl 14:57

I dag lanserer Post- og teletilsynet en ny tjeneste på nettsiden Telepriser.no. Den nye tjenesten tar for seg prisene på mobiltelefoni i utlandet, priser som ofte kan være vanskelige og variable.

- Det er altfor dyrt å ringe med mobiltelefon i utlandet. Men hvis alle land informerer forbrukerne, vil kanskje dette gi økt konkurranse og føre til lavere priser, sier informasjonssjef i Post- og teletilsynet, Anne Marie Storli til VG Nett.

Prisoversikt for seks land
Post- og teletilsynet viser nå prisoversikt for seks forskjellige land: Sverige, Spania, Danmark, Tyskland, Storbritannia og Italia. Det er nok, ifølge tilsynet.

Tallene finner du på Telepriser.no, under seksjonen for mobiltelefoni på nettsiden. Der får du vite hvor mye det koster å ringe ut, motta samtaler, sende SMS, sende MMS og så videre.

Post- og teletilsynet har tatt for seg Telenor, Netcom, Tele2 og Chess i sin oversikt, samt operatører i de ulike landene.

Tele2 med ulike priser
I
nformasjonsjefen understreker at Tele2 beklageligvis skiller seg betydelig ut fra de andre mobilselskapene i Norge.

For mens Telenor, Netcom og Chess har helt like priser uansett hvilken operatør/mobilnett du bruker i landet du reiser til, har Tele2 ofte store forskjeller mellom de ulike tilbyderne.

- Dette er egentlig ingen heldig situasjon, og det kan være greit å være oppmerksom på det, poengterer Storli til VG Nett.

Når du besøker et annet land, vil mobiltelefonen som oftest velge et mobilnett i det landet automatisk. Er du Tele2-kunde, burde du orientere deg om de ulike prisene og bytte nett selv. Hun legger også til at det ikke vanskelig å bytte nett manuelt på mobiltelefonene, men at det er mange som ikke gjør dette.

Slå av mobilsvar
Her har du gode tips til hvordan du orienterer deg om enkle forholdsregler for mobilbruk i utlandet. 
 
1. Du betaler alltid for både samtalene du ringer ut, og de samtalene du mottar fra andre. Selv om prisen kan være litt annerledes, er det likevel alltid du som betaler.

2.Det er ikke billigere å ringe innenfor landet du er. Ringer du en person med norsk abonnement mens dere begge er i samme land, går samtalen først gjennom Norge og så tilbake igjen.

3.Slå av mobilsvar med mindre du ikke trenger det. Du betaler høye priser både når noen legger igjen en beskjed, og når du hører dem. Kontakt din operatør for veiledning om hvordan.

4.Sjekk hvilke avtaler din mobiloperatør har med operatørene i landet du reiser til. Av og til kan prisene variere mellom de ulike nettene i landet, og da bør du velge nett manuelt.

5.De fleste kontantkort kan du bruke i utlandet. Er du i tvil om ditt kontantkort kan brukes, bør du kontakte operatøren din. Husk at det er dyrere å sende SMS og MMS i utlandet


Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 23.mai 2006 kl 19:31

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]