Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Slik finner du det beste forbrukslånet

Slik finner du det beste forbrukslånet

Har du behov for litt ekstra finansiering i hverdagen? Fra tid til annen opplever de fleste av oss at lommeboka ikke helt strekker til. Et forbrukslån kan gi deg den økonomiske fleksibiliteten som hjelper deg ut av krisen.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 23.mai 2018 kl 11:07

Gjesteinnlegg

Det kan være mange grunner til at man har behov for å ta opp et forbrukslån. Å ta opp lån trenger heller ikke være synonymt med gjeldskrise - det gjelder bare å finne et gunstig lånetilbud som passer både lommebok og livssituasjon.

 

Hva skal jeg se etter i et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å stille med pant og lånet kan brukes til akkurat det du ønsker. Denne friheten fører imidlertid til at renten på disse lånene er høyere enn lån med sikkerhet. Samtidig har forbrukslån en langt lavere rente enn kreditter og smålån.

Det er ikke alle som sitter på egenkapitalen som skal til for å søke om lån med sikkerhet. Et lån uten sikkerhet gir deg derfor mer fleksible muligheter. Det kan likevel være lurt å undersøke markedet, slik at du får det beste lånetilbudet tilgjengelig for din økonomi og betalingsevne.

 

Når du skal finne det beste lånetilbudet, kan det være lurt å se etter følgende:

 

-       Lav rente

-       Gode vilkår og betingelser

-       Tydelig nedbetalingsplan

-       Seriøs aktør

 

De fleste som leter etter et gunstig lån går etter den laveste renten. Lav rente er selvsagt avgjørende for å få et så billig lån som mulig, men det er ikke den eneste faktoren som spiller inn på de totale omkostningene. Nedbetalingstid og gode vilkår er også med på å bestemme hvor dyrt lånet eventuelt blir.

 

Bruk en lånekalkulator for å se hvor mye du kan låne

Det aller første man bør gjøre når man skal ta opp et lån, er å vurdere ditt eget lånebehov. Hva trenger du finansiering til og hvor mye kan du faktisk låne uten at det går på bekostning av andre nødvendige utgifter i hverdagen?

 

Her kan det være lurt å sette opp et budsjett over alle inntekter og utgifter. Ta utgangspunkt i de siste to-tre månedene slik at du får en mest mulig realistisk oversikt. Når du har fått et overblikk over egen økonomi, kan du bruke en lånekalkulator til å se hvor mye et lån vil koste deg i måneden. En lånekalkulator er et nyttig verktøy når du skal finne det lånet som passer økonomien din best.

 

Få hjelp av en finansagent

 

En ting er å finne ut av hvor mye du trenger å låne. En annen ting er å finne frem til banken med det beste lånetilbudet. I dag finnes det et hav av lånetilbydere på markedet, og det kan fort føles som en nokså håpløs oppgave å orientere seg i jungelen av lån og refinansiering.

Heldigvis finnes det hjelpemidler du kan benytte deg av som gjør jakten enklere. Et godt tips er nemlig å benytte seg av en finansagent når du skal finne det beste lånet tilpasset din livssituasjon og økonomi. Axo Finans er en finansagent som samarbeider med 13 av Skandinavias største banker. Du trenger bare å sende inn én søknad, så vil Axo Finans videresende søknaden til alle bankene de samarbeider med. Det sparer deg for verdifull tid, i tillegg til du er sikret det beste tilbudet tilpasset din økonomi.

 

 


Annonse:


Sist endret 23.mai 2018 kl 11:10

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]