Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Alt du trenger å vite om hårfjerning

Alt du trenger å vite om hårfjerning

Vi guider deg gjennom de mest populære hårfjerningsmetodene.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 30.januar 2019 kl 15:14

Sponset innhold
Bilde: 123rf.com

Barbering
Barbering er kanskje den mest populære hårfjerningsmetoden, og har en fordel ved at det kan gjøres raskt. Ved barbering kuttes hårene rett av ved hudens overflate. Av den grunn er ikke resultatet særlig langvarig, og behandlingen må gjentas relativt ofte.

For best resultat bør du bruke en skarp høvel, og velge en gel, krem eller olje som er tilpasset barbering. Mange går nemlig i fella og bruker vanlig dusjsåpe, eller til og med balsam, når de skal shave. Det kan føre til både nupper og røde prikker i huden. En gel som er ment for barbering gjør hårene myke, og sørger for at høvelen glir bedre over huden. Vanlig såpe kan virke uttørkende på huden, og gi høvelen dårlig gli.

 

Hårfjerningskrem
Med hårfjerningskrem brytes hårene i og rett under hudoverflaten ned, og resultatet er derfor noe mer langvarig sammenlignet med barbering. Kremen smøres på ønsket område, og skylles av sammen med hårene etter noen minutter (følg anvisning på pakken). Hårfjerningskrem er dermed et enkelt og smertefritt alternativ, og kan fungere godt på områder hvor det er vanskelig å komme til med andre metoder.

 

Voksing
Når man vokser nappes hårene ut med roten, og man vil derfor oppleve at resultatet varer lenger. Voksing kan gjøres både hjemme og i salong. Til hjemmebruk finnes det både ferdige voksstrips og varmvoks. Uavhengig av metode, er det viktig at teknikken sitter for at du skal få et godt resultat med voksing. Voksstrips er mest brukervennlige, og kan brukes av nybegynnere. Det er viktig å stramme huden, og å dra stripsene raskt av i en 45-gradersvinkel mot retningen hårene vokser. I etterkant er det også viktig å bruke tilpassede produkter for å unngå sår og tørr hud, eller inngrodde hår.

 

Epilering
En epilator er elektrisk, og består av mange små pinsetter som napper man hårene ut med roten. Ved epilering tar det derfor lengre tid før hårene vokser ut igjen. Hårene som vokser ut er myke, og mange opplever også at hårveksten blir mindre etter jevnlig epilering. Mange nye epilatorer er egnet på svært korte hår, og man trenger derfor ikke å vente til hårene har blitt lange før man kan gjøre en ny behandling. Etter å ha epilert kan huden bli rød, men dette forsvinner i løpet av noen timer. Det er derfor lurt å epilere en dag i forveien.

 

Hårfjerning med laser
Hårfjerning kan også gjøres med laser. Varmen fra laserlyset ødelegger hårsekkene, og forhindrer at håret vokser tilbake. Med laser kan man oppnå langvarig effekt, men det krever flere behandlinger – ettersom ikke alle hårsekkene er aktive samtidig.

Tidligere har hårfjerning med laser vært noe man bare har kunnet gjøre hos profesjonelle skjønnhetsklinikker. De siste årene har det imidlertid kommet en rekke produkter på markedet som er egnet for hjemmebruk. Et av disse er Silk’n Glide, som kan kjøpes hos mange nettshopper eller elektronikkbutikker. Silk’n Glide er en HPL-hårfjerner, og den sender ut intense lysimpulser som danner varme som går inn i hårsekkene og deaktiverer hårets vekstsyklus. Lysimpulsene sendes ut automatisk, og du derfor kan la din Silk’n Glide gli over området du ønsker å behandle. Denne metoden er helt unik, og behandlingen er derfor rask og effektiv. 

 

Denne artikkel er tidligere publisert juni2017


Annonse:


Sist endret 30.januar 2019 kl 15:17

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]