Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Trenger du penger?

Trenger du penger?

Januar er for mange den trangeste måneden i året. Julen har gjort sitt i lommeboken, og mange vurderer å låne penger. Men lånejungelen er stor, og kan være vanskelig å navigere i.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 3.januar 2018 kl 12:20

Sponset innhold


Hvilket lån skal jeg velge?
Det finnes flere typer lån. Forbrukslån, boliglån, refinansiering og lån til bil. De fleste banker tilbyr disse lånene, og stadig flere nettbutikker og forhandlere tilbyr kjøp på kreditt. Kjøp nå, og betal om en måned. Det kan være forlokkende å kjøpe noe man ønsker seg når man kan vente med betalingen i inntil tre måneder. Likevel kan kjøpet ende opp med å bli dobbelt så dyrt dersom du ikke betaler innen fristen. Les alltid vilkårene med liten skrift. De kan fortelle deg hva du må betale dersom varen ikke er betalt innen fristen.

Hva skal jeg bruke lånet til?
Det er noen ting man absolutt ikke bør bruke et forbrukslån eller kredittlån til. Ferie er en av tingene man ikke bør låne penger til. Har du mange små lån som er vanskelig å betale, søk om refinansiering. Et forbrukslån har ofte høyere rente og er en dårlig løsning til å betjene andre lån med. Når du først skal ta et lån, ikke lån mer enn du faktisk trenger. Det er fristende å låne litt ekstra, men sjansen for at pengene brukes på uvesentlige ting, er stor.

Hvor dyrt er lånet?
Det viktige du må sjekke før du tar opp et kredittlån, er hvor høy den effektive renten er. Den effektive renten sier hva lånet faktisk vil koste deg, inkludert eventuelle gebyrer. De fleste tilbydere av lån annonserer gjerne sine tilbud med renter fra så lite som 7 %, mens det i realiteten er 16-17 % effektiv rente på lånet. Det vil si at renten kan være lav, men når termingebyr og etableringskostnader er tatt med i regnskapet, koster lånet langt mer. En lånekalkulator er et greit verktøy til å regne ut hvor mye du må betale i måneden.

Et eksempel: BankNorwegian tilbyr et lån på 65.000,- til 17,80 % effektiv rente. Med en nedbetalingstid på 5 år, inkludert etableringsgebyr på 950,- kroner, har du til slutt betalt 95.872,- kroner når gjelden er nedbetalt. Med denne løsningen betaler du 1573,- kroner i måneden over 5 år.

Dersom du korter ned betalingsperioden til 2 år, vil terminbeløpet hver måned være 3176,- kroner. Jo raskere du betaler tilbake pengene, dess mindre må du betale totalt sett. Det lønner seg altså å betale fort tilbake.

Hvem skal jeg låne av?
Markedet for lån av raske penger er stort, og man kan spare mye penger ved å låne av riktig bank. Ved å sammenligne tilbudene, kan man raskt se hvem som gir gunstige betingelser. Her er en oversikt over de beste tilbudene i januar 2018. De beste tilbudene får du ved å sende lånesøknad til de ulike bankene og sammenligne svarene du får. Men husk å betale i tide. Har du en inkasso sak på det økonomiske rullebladet er de fleste banker skeptisk til å gi deg ytterligere lån.
 


Annonse:


Sist endret 3.januar 2018 kl 12:22

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]