Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Ikke bli syk av sminken din

Ikke bli syk av sminken din

Sminken din går faktisk ut på dato. Sjekk om det er på tide for deg å rydde opp i sminkepungen.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 27.november 2014 kl 12:17

Forfatter: Reidun Beate Hagen
Bildekilde: Thinkstock photos

Først og fremst et par ting å huske på:

De fleste produkter har et tegn bakpå hylsteret av en åpen boks og hvor det for eksempel står ”6 mnd”. Det betyr at produktet går ut 6 måneder etter at produktet er åpnet.

Hvis du har fått infeksjoner noe sted i ansiktet; i øyet, på leppen og så videre, kast alle produktene som har blitt brukt i det området den siste tiden. Da slipper infeksjonen å blusse opp igjen og igjen og igjen.

 

Her kommer en oversikt over hva som bør byttes ut når:

 

Kajal: 2 år

Siden en kajal er tørr i konsistensen, holdes ikke bakterier særlig godt i live i den. Men hvis du bruker den ofte, varmes den opp av huden din, og blir myk og varm. Da trives bakteriene. Så for at kajalen din skal vare så lenge som mulig; tørk av den med litt papir etter bruk, spiss den ofte, eller tørk den med litt antibac i ny og ne. Når den begynner å bli knusktørr og drysser, er det på tide å bytte den ut.

 

Flytende eyeliner: 6 måneder

Sminke som er bløt i konsistensen har kortere levetid enn tørre produkter. Det gjelder da også den flytende eyelineren, så når den endres i konsistens og lukt er det på tide med utskiftning.

 

Maskara: 3-6 måneder

Maskaraen må byttes ut når den begynner å bli tørr og drysser. Det merkes også veldig godt når påføringen ikke er like enkel som vanlig; den klumper seg og vippene blir ikke like fine som før. For hver gang maskaraen åpnes og lukkes blir det også pumpet luft ned i den, noe som tørker den ut – så for all del: ikke pump maskaraen opp og ned for å rense kosten eller få bort klumper eller hva man enn skal pumpe den for! Ikke pump!

 

Leppestift: 1 år

Over tid vil oljen i leppestiften oksidere, og den vil lukte annerledes. Litt som en fargestift. Da er det greit å kjøpe seg en ny leppestift.

 

Foundation: 6 måneder

Foundation endrer ofte duft og tekstur når de er godt ut på dato. De kan lukte lett som maling eller karamell, og du kan også oppleve at produktet skiller seg i beholderen. Det kan være lurt å unngå å oppbevare flytende produkter på badet, da varmen på badet kan stimulere til bakterievekst.

 

Øyenskygger: 9-12 måneder

Øyenskyggene kan man føle det litt an på. Har de fått en hard overflate er de gamle, og vil ikke ha like gode pigmenter eller holdbarhet på huden. De skyggene som ikke blir brukt så ofte bør oppbevares på et mørkt, rent å kjølig sted for at de skal holdes lenger. Det er også viktig å alltid bruke en ren og tørr applikator eller pensel når du legger øyenskyggen.

 

Sminkekoster: Flere år

Bruker du børster av god kvalitet, og er nøye med å vaske og rense de godt, kan du ha børstene i mange år. Koster av ekte hår bør vaskes med sjampo og balsam. Syntetiske koster bør vaskes med oppvaskmiddel.

 

Bildekilde: Thinkstock photos


Annonse:


Sist endret 27.november 2014 kl 12:23

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]