Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Bevar gnisten i forholdet

Bevar gnisten i forholdet

Ikke glem å bevare gnisten etter dere har fått barn. Her er noen råd som kan hjelpe dere på veien.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 16.oktober 2014 kl 11:06

Forfatter: Reidun Beate Hagen
Bildekilde: Thinkstock Photos 

 

Barnets første leveår er en stor prøvelse for parforholdet. Det er mye tid som går bort til barnet og oppmerksomheten blir rettet mot den lille. Dere kan være uenige om oppdragelsen av barnet og mange søvnløse netter kan raskt gå utover humøret. Husk å vise at dere elsker hverandre.

 

Mamma og pappa tid

Sett av tid til hverandre gjerne etter barnet har lagt seg. Husk at dette er deres tid alene hvor dere kan ha det hyggelig og gjøre ting sammen.

 

Overrask hverandre

Ta med blomster hjem, send romantiske sms til hverandre, heng koselige post-it lapper på speilet. Etter en natt med lite søvn kan starten på dagen være ganske annerledes med en hyggelig lapp på speilet om morgenen.

 

Kom med forslag

Vis at du er interessert i å ha tid med partneren din. Foreslå å gå en tur sammen, lei en film, spill et spill eller skru av tv-en for å drikke vin og prate i stedet. Gi partneren din en lapp med ønsker for hva du vil dere skal gjøre sammen.

 

Reis bort

Ordne en barnevakt og planlegg en ordentlig kjærestetur av og til. Reis bort en weekend å fyll den med kjærlighet og med aktiviteter som dere begge kan sette pris på. Slik kan dere planlegge en drømmetur å få massasje sammen, stå på ski, handle å nyte god mat og hverandres selskap.

 

Gå ut sammen og spis

Det er ikke alle som synes det er enkelt å sette bort barnet en hel helg til en annen. Noen synes det er nok med noen timer, få noe til å passe barnet hjemme hos dere. På denne måten kan dere ha noen timer fri sammen alene å gå ut å spise en bedre middag sammen å ha en romantisk aften for dere selv.

 

Snakk sammen

Vær åpen med din partner og snakk sammen, om du føler at gnisten er borte fortell hva som mangler og kom med forslag på hvordan dere kan få det bedre sammen. Snakk om det dere savner og om hvordan dere hadde det før. Hent opp gode minner fra den tiden gnisten var på topp slik inspirerer dere hverandre til å komme med gode og kreative ideer.

 

Ta vare på skjønnheten

Det blir ofte en vanesak å gå hjemme i joggebuksa i en avslappet stil når man går hjemme. Velg noen dager der du pynter deg litt ekstra for din partner, ta på deg fint undertøy og noen klær/smykker du vet din partner liker. Slik blir du fort lagt merke til å partneren kan få sommerfugler i magen bare av å se deg.

 

Ikke ta hverandre for gitt

Når man lever sammen hver dag blir alt fort en vane. Husk å sette pris på det dere har sammen og livet dere har skapt, ikke se på partneren din som et menneske som bare er der. Fortell at dere elsker hverandre og gi hverandre komplimenter. Vis at dere er en glede for hverandre og husk at det er flest hverdager, ta vare på den tiden dere har sammen og sett pris på den.


Relaterte saker:

Manglende likestilling på vaskerommet

Manglende likestilling på vaskerommet

Bare 1 av 10 menn tar ansvaret for klesvasken i hjemmet, mens ansvaret for klesvasken ligger hos hele 7 av 10 kvinner. Kun 2 av 10 par deler på ansvaret. På Kvinnedagen arrangerer utvalgte butikker i elektrokjeden Euronics kurs i klesvask kun for menn.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 16.oktober 2014 kl 11:09

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]