Følg oss på:

Følg oss på Twitter
40 løp i 5.verdensdeler samtidig - Verden vil løpe for de som ikke kan løpe

40 løp i 5.verdensdeler samtidig - Verden vil løpe for de som ikke kan løpe

Søndag 4. mai 2014 vil et av verdens største – og mest unike veldedighetsløp arrangeres, når startskuddet for “Wings for Life World Run” går av stabelen. Starten vil gå synkront i 40 land i 5 verdensdeler - samtidig. I Norge vil løpet arrangeres langs den vakre kystlinjen i Stavanger.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 20.februar 2014 kl 17:03

Wings for Life World Run er et helt unikt løp: Det inkluderer hele spekteret av løpere, alle fra de som bare løper etter bussen til profesjonelle ultraløpere kan delta. Løpet har ingen fast distanse, og hver eneste deltager på hele kloden vil starte på nøyaktig samme tidspunkt. Med andre ord er dette en konkurranse som aldri har blitt arrangert tidligere i idrettens historie.
 
Tusenvis av løpere vil stille på startstreken søndag 4. mai 2014 kl. 12.00 (norsk tid) i 40 forskjellige land på fem kontinenter - i varierende lys- og værforhold. Løpere i California vil starte klokken 03.00 om morgenen, mens startskuddet i Taiwan går kl 18.00 og konkurrenter i Tyskland løper ut av startbuen klokken 12.00.
 
Alt for å støtte misjonen til organisasjonen Wings for Life: Å finne en kur for ryggmargsskader.
 
Ulikt alle andre løp vil det ikke være noen fastsatt mållinje, konkurrentene vil derimot forfølges av en flyttbar målstrek i form av en bil, som stadig øker farten. (Hver bil styres av den globale løpsplanen, og befinner seg således på samme tilbakelagte distanse i hver eneste konkurranseløype verden over.) Følgebilen vil starte en halvtime etter løperne og holde en gitt hastighet. I det bilen tar igjen en løper er løpet over for denne deltakeren. Slik fortsetter løpet til kun en kvinnelig og en mannlig løper gjenstår. Disse to vil krones som“Wings for Life World Champions”. 
 
Blant deltakerne er surfeikonet Robby Naish, tidligere Formel 1-kjører David Coulthard, racinglegenden Eddie Jordan, tidligere alpinist Luc Alphand, Iron Man Marc Herremans, langdistanseløper Sabrina Mockenhaupt og mange andre idrettshelter, som stiller frivillig som ambassadører for arrangementet.
Løpsdirektøren er ingen ringere enn Colin Jackson, tidligere verdensmester i hekkeløp.
 
Landsforeningen for Ryggmargsskadde (LARS) støtter arrangementet i Norge, og formann Leif Arild Fjellheim har følgende å si: —Wings for Life er en flott og viktig kampanje som setter fokus på forskning for å finne behandlinger på ryggmargsskade, et felt hvor mye spennende skjer, men som behøver et kraftig økonomisk løft både internasjonalt og nasjonalt for å ta forskningen videre til klinikkene. Vi håper at mange andre vil hjelpe; alt fra fagmiljøer til firmaer, samt at oppmerksomheten vil få våre myndigheter og politikere til å satse mye mer på forskning på ryggmargsskader, både langsiktig og økonomisk.
 
Det er anslått at 3 millioner mennesker verden over lever med ryggmargsskader. Hvert år øker antallet med 130 000. Slike skader fører til lammelser. Hovedårsaken til skadene er oftest trafikkulykker. Forskningen er i hovedsak finansiert ved private bidragsytelser. Som en non-profit organisasjon er Wings for Life helt avhengig av støtte og donasjoner for å kunne fortsette sin forskning. Wings for Life kan garantere at 100% av alle donasjoner de mottar går uavkortet til lovende forskningsprosjekter.
 
Ønsker du å delta i World Run 4. mai 2014, er påmeldingsfristen søndag 20. april innen midnatt (UTC). Påmelding skjer på www.wingsforlifeworldrun.com. Som den offisielle internasjonale verten for Wings of Life World Run kan Red Bull Group garantere at alle påmeldingsavgifter vil gå uavkortet til Wings for Life foundation.
 
Som deltaker i løpet vil du ikke bare være en del av et unikt globalt idrettsarrangement, du vil samtidig bidra til kampen for å finne en kur for ryggmargsskader i et løp for de som ikke kan løpe.
 

Relaterte saker:

Bokanmeldelse: Født til å løpe

Bokanmeldelse: Født til å løpe

Boken "Født til å løpe" handler om jakten på løpingens hemmelighet. Denne klassikeren er som et pensum til de som driver innenfor løpe og triathlon miljøer. Boken har mange gode karakterer og tar deg med på et morsomt, spennende og inspirerende eventyr.  Les mer »

Utholdenhetstrening reduserer PMS

Utholdenhetstrening reduserer PMS

Studier viser at utholdenhetstrening gir god effekt i reduksjon av symptomer på PMS og kan bli brukt som behandling.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 20.februar 2014 kl 17:38

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]