Følg oss på:

Følg oss på Twitter
5 europeiske helgeturer på budsjett

5 europeiske helgeturer på budsjett

Du har kanskje ikke lyst til å tenke på høsten helt enda, men den kommer fortere enn du tror. Vi gir deg de beste høstferietipsene for både kropp, sjel og lommebok.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 16.september 2013 kl 20:58

Skrevet av: Martine Jonsrud

 

Marokko

Marokko er generelt altfor varmt om sommeren. Utpå høsten er det fortsatt varmt, og folksomt, men den lette brisen fra Atlasfjellet gjør at temperaturen er mye mer overkommelig og folkehavet virker mindre påtrengende. Foruten å være et av de mest eksotiske stedene tilgjengelig med billigfly (du kan til og med dra på ørkenvandring!), så er Marocco, og spesielt Marrakech, iferd med å etablere seg som et spa, fitness og yogamekka uten sidestykke. Du kan finne gode velværetilbud på for eksempel Groupon, eventuelt kan du sjekk ut rimelige massasjetilbud her.

 

Santorini

Santorini en av de mest populære øyene i Hellas, og i løpet av sommermånedene velter det inn horder av cruiseturister og barnefamilier med sol på hjernen. Mot slutten av September derimot forsvinner massene og prisene faller til et mer behagelig nivå. Santorini er spesielt kjent for sine fantastiske solnedganger, vulkankrater og flotte strender. I høstferien får du alt sammen, nesten alene, uten at det koster skjorta. Du finner gode hotellpriser over hele øya, og det er også mulig å leie helt kurante leiligheter til en rimelig penge.

 

Sør-Tyrol

Med sine tre hundre soldager, spektakulære fjellkjeder, femtenhundre blomstertyper og varierte turruter, er Sør-Tyrol en drømmedestinasjon for entusiastiske fjellvandrere. Høysesongen er mellom mai og september, men oktober er fortsatt en fin tid å besøke de italienske fjellene på. Ta dere en tur til det familievennlige Val Gardena-området, besøk de tøffere rutene i Dolomitefjellene eller kombinér kultur og natur på den fantasiske skulpturruten i Lana. Du bor på refugios, som ikke koster all verden, og maten er relativt billig – dessuten er det lite muligheter for shopping!

 

Tenerife

Mange forbinder Tenerife med paraplydrinker, tyske ølmager og billigvin. Denne kanariøya har mer å by på derimot. Når høstens ro tar til og charterturistene for lengst har kommet hjem, da faller øya tilbake til sitt vanlige liv. Å besøke Tenerife utenfor høysesongen er en helt annen opplevelse. Lei en bil eller moped og kjør opp mot Teide, dra til småbyene på nordkysten og vandre langs gatene som en hvilkensomhelst spanjol. Du finner mange billige hoteller, sjekk for eksempel ut fantastiske Estrella Del Norte som tilbyr dobbeltrom, boblebad på verandan og utsikt ut mot Atlanteren, alt for under femhundrelappen.

 

Cornwall

Hvis du skal reise ett sted i England denne høsten, så bør det bli Cornwall. Kanskje et av Englands mest sjarmerende områder, og spesielt flott på høsten. I september og oktober finner du det varmeste vannet og de roligste landsbyene, og hvis du er interessert i surfing så er det på denne tiden du finner de aller beste bølgene. Cornwall er også kjent for sine Cornish pasties og sin helt spesielle te som serveres med krem og syltetøy. Dette er virkelig et høstparadis, og selvom det tar litt tid å komme seg dit (fly til London og hopp på toget cirka fire timer sørover), så er det verdt innsatsen. Flyprisene til London stuper om høsten, så du skal fint kunne komme deg til Cornwall uten å ruinere høstbudsjettet. For billigere hytter, hus eller leiligheter, sjekk for eksempel ut Airbnb.

Du kan finne gode flytilbud til alle stedene nevnt ovenfor. Vi har blant annet brukt Expedia for å finne reiser til Italia og Hellas, men det finnes også andre selskaper som gir deg en god oversikt.

 


Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 16.september 2013 kl 21:29

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]