Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Forholdet på vei i dass?

Det dukker stadig opp undersøkelser på hvordan vi skal få forholdet vårt til partneren å fungere. Det må nok litt mer enn kjærlighet og dyp forelskelse til. Her har du tipsene som kan hjelpe deg til å få alt på rett kjøl.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 24.januar 2006 kl 17:20

En europeisk undersøkelse viser at norske par ligger på toppen når det gjelder krangling om husarbeidet. Og skilsmissetallene blant oss er ikke akkurat synkende heller. Passer du deg for de største fellene i et forhold og følger noen av rådene under, er du godt på vei til et lykkelig samliv med kjæresten din.


I 30 år har den amerikanske samlivsforskeren John Gottmann forsket på samlivsproblemer. Han mener å ha funnet svaret til hvorfor noen par er lykkelige i mange år, mens andre ryker raskt i skilsmisse. Med disse syv rådene vil du kunne beholde partneren din ifølge Gottmann.

1) Søkhjelp når det er nødvendig
Etablerte par har i gjennomsnitt vært gift i seks år før de søker profesjonell hjelp med sine samlivsproblemer. 10 prosent av alle norske par er allerede skilt etter seks års samliv. Det er ingen grunn til at to mennesker skal leve i et dårlig forhold over så lang tid.

2) Oppfør deg
Forskning viser at par som har evnen til å legge litt lokk på de verste utbruddene også er de lykkeligste. Dette betyr selvsagt ikke at det er forbudt å krangle men at det av og til kan være lurt å spare seg for de verste skjellsordene ovenfor partneren.

3) Ikke sleng med leppa
Mange krangler starter med at man svarer på et enkelt spørsmål i en konfronterende tone. Dårlig humør er ikke god nok grunn til å ødelegge dagen for deg selv og den du er glad i.

4) Aksepter at dere er to
Menn må først og fremst lære seg å tilpasse seg sin kones kalender. Kvinner er allerede relativt flinke til å akseptere at mannen legger noen planer som involverer henne. Så neste gang svigermor kommer til middag skal du gjøre et ærlig forsøk på å ikke måtte jobbe overtid akkurat den kvelden.

5) Still krav til partneren
Lykkelige par har høye forventninger til hverandre helt fra starten. De som er flinkest til å holde sammen er også de som har lavest aksept for dårlig oppførsel fra partneren og sier ifra om de føler seg såret.

6) Lær hvordan du kan avslutte en diskusjon
Det finnes mange teknikker som kan brukes slik at begge kommer seg ut av en diskusjon med hevet hode. Forsøk med humor og empati for å snu en krangel til en konstruktiv samtale. Bruk setninger som ”jeg forstår dette er vanskelig for deg” eller ”dette er vårt problem som vi skal løse sammen”.

7) Fokuser på de hyggelige tingene
Det er kanskje ikke overraskende at lykkelige par også uttrykker mer glede over samlivet. De som har det bra uttrykker ofte at de trives, med setninger som ”vi har det mye moro sammen” i motsetning til ”du er så kjedelig”. Et godt kjærlighetsforhold består av positive tanker om hverandre og samlivet.

 

Kilde: Mozon.no

 


Annonse:


Sist endret 24.januar 2006 kl 17:49

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]