Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Julestjernen blir funnet i Tsjekkia

Julestjernen blir funnet i Tsjekkia

Den lenge etterlengtede filmen "Reisen til julestjernen", som hadde premiere over hele landet for noen uker siden, er tatt opp i Tsjekkia. Produsent Jan Eirik Langøen ønsket et "eventyrlig sted" som ramme for filmen, og det fant han blant annet på Pernstejn-slottet i nærheten av Praha. Julefilmen er bare én av flere skandinaviske filmer som er tatt opp i Tsjekkia den siste tiden.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 21.november 2012 kl 14:42

 

To uker siden, d. 8. november, hadde "Reisen til julestjernen" premiere, og den nye filmutgaven av den populære julehistorien blir imøtesett med spenning. Ikke bare i Norge, men også i de mange øvrige landene som filmen er solgt til.


Filmen handler om Sonjas (Vilde Zeiner) leting etter julestjernen, som kan hjelpe kongen (Anders Baasmo) med å få tilbake sin datter Gyldenhår. Hun møter store hindringer på veien, ikke minst fra den onde heksen (Agnes Kittelsen), men heldigvis har Sonja alvene og julenissen på sin side.

 

Nils Gaup har regissert filmen, som ble tatt opp på Pernstejn-slottet i Tsjekkia i begynnelsen av året. Og det var ikke tilfeldig at Tsjekkia ble valgt som kulisse for det filmatiserte juleeventyret.


"Det var viktig for oss å skape en fantasiverden. Historien finner sted i et kongedømme langt mot nord for lenge siden. Vi vurderte mange land, men på et tidspunkt i prosjektet førte alle veier til Praha," forteller produsent Jan Eirik Langøen.


Pernstejn-slottet, som ligger rundt to timers kjøring fra Praha, har røtter helt tilbake til ca. 1270. Det er et av Tsjekkias vakreste og best bevarte slott.
 

Historiske rammer virker inspirerende på filmfolk

Tsjekkia blir i det hele tatt et stadig mer populært valg som opptakssted for store filmproduksjoner, også for en rekke skandinaviske filmer.


Den danske filmen "En kongelig affære", som vant pris ved den internasjonale filmfestivalen i Berlin tidligere i år, er også tatt opp i Tsjekkia. Her var de historiske byene Ploskovice, Kromeriz og Český Krumlov valgt som opptakssteder. Byene Kromeriz og Český Krumlov står begge på UNESCOs verdensarvliste, og Český Krumlov vant tidligere i år den prestisjefylte prisen "The Golden Apple" - turistbransjens svar på Oscar.


I øyeblikket er filmen "Detective Down" i ferd med å bli produsert. Det er en tsjekkisk-tysk-dansk-norsk samproduksjon, og den norske manusforfatteren og instruktøren Bård Breien valgte Praha og området rundt som opptakssted.


"Reisen til julestjernen" bygger på Sverre Brandts klassiske skuespill fra 1924. 

 

 


Relaterte saker:

Årets store Julekalender ved jenteporten 2012

Årets store Julekalender ved jenteporten 2012

I perioden 1-24 desember kjører jenteporten sin faste julekalender, her trekkes det nye vinnere hver eneste dag - og det blir mange spennende premier.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 22.november 2012 kl 09:01

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]