Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Kvinner kjøper mer hår enn menn

Kvinner kjøper mer hår enn menn

I 25 år har menn dominert forbruket av hårerstatninger, mens i 2012 er det for første gang flere kvinner enn menn som tar i bruk hårerstatning. Økningen blant kvinner hittil i år er på nærmere 70 prosent, og Ann Kristin Nesholen (42) er en av dem.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 26.juni 2012 kl 14:09

 

 

Da jeg satt i frisørstolen og så forvandlingen kjente jeg tårene presse på. Dette var jo helt utrolig. Etter noen timer var jeg som en ny kvinne. ApolloHair har brukt ekte hår som bare smeltet sammen med mitt eget. Dette er noe av det beste som har hendt meg. Nå kan jeg levet et normalt liv igjen, uten å måtte tenke på hvordan jeg skal ha håret for å skjule flekkene fra hårtap, sier 42-åringen.

 

Apollo Hair Norge er den største leverandøren i landet med en markedsandel på over 50 prosent. I mai i for var økningen i nye kunder fordelt på 63 prosent menn og 37 prosent kvinner. Tilsvarende tall for mai i år er 62 prosent kvinner og 38 prosent menn. 

 

Kvinnetrenden har fortsatt med uformisket styrke. Allerede på samme tid i fjor ble vi overrasket over den store kvinneandelen, og den har bare fortsatt å øke. Fortsetter det slik vil det om noen år være like mange kvinner som menn som bruker hårerstatning, sier administrerende direktør Kåre A. Nilsen i Apollo Hair Norge. Han har drevet med hårerstatninger i mer enn 25 år, og det er først det siste året kvinner er satt skikkelig på dagsorden. 

 

Kvinner mister mer hår enn tidligere, og dagens kvinner gjør noe med problemet, konstaterer Nilsen. 

 

Han registrerte tendensen i 2010 ved at flere kvinner tok kontakt og var nysgjerrige og interessert i hårerstatning. At menn mister hår er opplest og vedtatt, men for kvinner kan hårtap oppleves som enda mer katastrofalt. 

Vi har i alt for liten grad fokusert på kvinner. Vi definerte også kvinnemarkedet til å være særdeles lite, men der tok vi feil, erkjenner Nilsen. En undersøkelse Respons Analyse gjorde høsten 2010 avdekket at rundt 110 000 norske kvinner sliter med uønsket hårtap. Kjendiser som Lady GaGa har tidligere tilkjennegitt problemer med hårtap. 

 

Nilsen ble i 2010 tildelt norske frisørers ærespris for blant annet sitt engasjement omkring uønsket hårtap. 

 

 

Relaterte saker:

Annonse:


Sist endret 26.juni 2012 kl 14:20

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]