Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Hva betyr drømmene dine?

Hva betyr drømmene dine?

Hva drømmer vi mest om, og hva betyr de? Og er det egentlig noe fornuftig å tolke ut fra dem? Kan vi for eksempel vokse og bli bedre kjent med oss selv, eller lettere vite hva som er rett å gjøre i ulike situasjoner? Er drømmer noe verdifullt, eller er det kun tull og svada?

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 5.juni 2012 kl 20:23

 

Skrevet av: Drea Blogger ved Femelle.no
klikk her og du kan du lese andre artikler skrevet av Drea.
 

 

Alle drømmer. Det er ikke alltid man husker hva man har drømt, men det betyr ikke nødvendigvis at man ikke har gjort det. Vi drømmer som regel under REM-søvm (Rapid Eye Movement), som vi faller inn i etter cirka nitti minutter ut i søvnen. Det vi drømmer kan ofte si mye om oss selv og hvordan det står til med oss. Eksempelvis har vi mareritt om ting som plager oss, og vi har oftere mareritt når vi har det litt mer slitsomt og vondt enn ellers. At vi har mareritt og drømmer er med på å bearbeide ting vi opplever, for en drøm vil deg alltid vel, selv om den er vond. Drømmer får oss til å ta tak i ting vi kanskje helst unngår å bearbeide i virkeligheten.

Hva vi drømmer er også i stor grad med på å fortelle hva som foregår i hjernen vår, og om man tenker litt gjennom hva man drømmer kan man faktisk finne mye hjelp i dem. Dette er de mest typiske drømmene:

Reise. Drømmer du at du skal ut og reise, men akkurat ikke rekker toget, bussen eller flyet? Det kan bety at du føler at du går glipp av noe i livet. At muligheter går fra deg, eller at du er redd for at de skal gjøre det.

Drømmer om mennesker. Vi drømmer ofte om mennesker vi har mye kontakt med, mennesker vi savner eller mennesker som påvirker oss på en eller annen måte. Enten det er positivt eller negativt. Fun fact: det påstås at vi kun kan drømme om ansikter vi har sett tidligere, men at vi ikke trenger å huske at vi har sett dem før. Er ikke det veldig merkelig? (Hvor har alle de kjekke mennene blitt av, mon tro..?)

Forberedelsesdrømmer. Vi drømmer ofte ting som forbereder oss på noe vi tror/vet skal komme til å skje. Et eksempel er at gravide kvinner ofte drømmer om fødselen i forkant, og ofte med veldig rare utfall. Kanskje føder man en ål, eller bare en skygge som flyr til værs som man ikke får tak i. Å drømme slikt er med på å forberede oss på at fødselen og alt kanskje ikke blir helt som vi tror eller håper. Det kan også representere frykt. Frykten for at noe uventet skal skje.

Å falle. Det er nok ikke bare jeg som har drømt at jeg har falt en gang eller to. Enten det er fra et fjell eller en annen planet. Slike drømmer kan være vanlige i perioder i livet med store endringer. Nye utfordringer, hvor vi kjenner på vår egen selvtillit og tro på oss selv.

Å miste tenner. Om du drømmer at alle tennene dine faller ut, en etter en, så kan det bety så mangt. Det kan være frykten for å miste noe/noen du setter veldig pris på, eller det kan være et tegn på at du ikke lenger klarer å holde fasaden du har holdt. Det kan også bety at du føler deg sårbar. Eksakt hva drømmen betyr er det vel egentlig bare du som vet, om du tenker over hvor du befinner deg i livet og hva du står ovenfor.

“Drømmer er som speilbilder. Når vi står foran et speil, ser vi oss selv på en måte vi ellers ikke har muligheten til. Slik er det også med drømmene – i disse speilbildene ser vi det vi ikke kan se i våken tilstand. Vi kan oppdage sider i oss vi ikke har vært klar over, reaksjonsmønstre vi er fanget i, følelser vi helst ikke vil kjenne på. Vi kan også bli kjent med positive sider som ligger skjult. Mennesker, dyr, steder, alt som skjer i en drøm er bilder på noe inni oss.” Det sier den jungianske drømmeanalytikeren og forfatteren Astri Hognestad om drømmer. Hun mener med andre ord at drømmene våre helt klart er underbevisstheten som jobber på spreng, og som forteller oss ting vi kanskje ikke klarer eller vil innse helt på egenhånd i det virkelige liv.


Relaterte saker:

Flest jenter reiser ut for å studere

Flest jenter reiser ut for å studere

Åtte av ti studenter som reiser ut er jenter, viser ferske tall fra GoStudy.  Les mer »

Forbered håret ditt på en varm sommer

Forbered håret ditt på en varm sommer

Etter fjorårets suksess utvider Wella Pro nå sortimentet og lanserer helt nye pleie- og styling-produkter. Wella Pro Series kommer med seks rykende ferske nyheter som sørger for at håret ditt blir klart for en glohet sommer.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 12.juni 2012 kl 10:15

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]