Følg oss på:

Følg oss på Twitter

The Hunger Games sett av over 62.500 på kino i premierehelgen

Fredag 23. mars var det verdenspremiere på THE HUNGER GAMES. Filmen ble i helgen sett av 62.540 og blir med dette den største åpningshelgen (fredag t.o.m søndag) i år på norske kinoer. HUNGER GAMES gikk rett til topps forbi MISSION IMPOSSIBLE: GHOST PROTOCOL som hadde et besøk på 54.356 i sin åpningshelg.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 28.mars 2012 kl 18:52


I USA er THE HUNGER GAMES estimert med en inntekt på $ 155.000.000 i åpningshelgen og med dette blir den 3. beste premierehelg gjennom tidene, bare slått av THE DARK KNIGHT og HARRY POTTER OG DØDSTALISMANENE – DEL 2. Som en “ikke-oppfølger” film går THE HUNGER GAMES til topps på listen for beste åpningshelg noensinne.

 

 

Man kan allerede nå slå fast at THE HUNGER GAMES, hvor det gjenstår 2 bøker som skal filmatiseres, har overtatt stafettpinnen etter Harry Potter og Twilight som det nye verdensomspennende bok- til- film fenomenet fra Hollywood.

 

 

“Med disse fantastiske tallene – og til tross for det fine været i helgen er det ingen tvil om at THE HUNGER GAMES feberen har nådd Norge. Det er kjempe moro.” – sier Catrin Gundersen, markedssjef i Nordisk Film Distribusjon AS.

 

 

THE HUNGER GAMES er regissert av Gary Ross og er basert på Suzanne Collins' bestselgende roman, som er den første i en trilogi. I hovedrollene ser vi Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Stanley Tucci, Elizabeth Banks og Lenny Kravitz.

 

 

Om filmen:

 

I restene av det som en gang var Nord-Amerika, tvinger Panem-nasjonen hvert år alle sine tolv distrikter til å sende en tenåringsgutt og en tenåringsjente for å konkurrere i ”The Hunger Games”. The Hunger Games er dels forskrudd underholdning, dels skrekktaktikk fra myndighetene, en TV-overført happening der ”tributter” må slåss med hverandre inntil én overlevende står tilbake.

 

Katniss (Jennifer Lawrence) står overfor ”tributter” som har forberedt seg til disse lekene hele livet, og må stole på sine skarpe instinkter og veiledning fra en tidligere seierherre, den forfyllede Haymitch Abernathy (Harrelson). Hvis hun noen gang skal kunne vende hjem til Distrikt 12, må Katniss treffe noen umulige valg i arenaen som veier overlevelse opp mot menneskelighet, og livet mot kjærligheten.

 

 

Klikk her for å se trailer av denne filmen.

 

 

 

 


Relaterte saker:

De fem beste filmene med et ensemble av kvinner i hovedrollene

De fem beste filmene med et ensemble av kvinner i hovedrollene

BARNEPIKEN er en inspirerende og oppløftende film med mange sterke rollefigurer. De begavede skuespillerne Allison Janney, Sissy Spacek, Cicely Tyson og Viola Davis, støttet av de nye stjerneskuddene Emma Stone, Bryce Dallas Howard, Octavia Spencer og Jessica Chastain, presenterer en fortelling om tre veldig ulike kvinner som danner et usannsynlig vennskap da de gir seg i kast med et hemmelig skriveprosjekt i Jackson, Mississippi anno 1963.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 13.juni 2012 kl 12:28

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]