Følg oss på:

Følg oss på Twitter
sannheten om skjønnhetsmytene

sannheten om skjønnhetsmytene

Uttalelsene om ulike skjønnhetsmyter er mange. Noen er noe riktigere enn andre. Vi tar til oss råd om det ene og det andre, kanskje i et desperat forsøk på å bli vakrere.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 28.september 2012 kl 14:28

Bildeutforming: baremeg.no
Artikkel skrevet av: Line Bakken ved  Kvinnemagasinet femelle

 

 

Under er det en liste over 5 ulike skjønnhetsmyter vi stadig hører noe om, og som vi til tider kan bli litt usikre på. Så da gjenstår det å se – sant eller usant?

 

 

 

1. Sjokolade gir uren hud 

 

Usant..

 

 

 Et spørsmål som mange stiller seg. Mange opplever at de får mer uren hud i form av kviser og fet hud når de spiser sjokolade. Allikevel viser ikke forskning at det skal være noen grunn til det. Til tross for dette, er det mange som opplever det. Men, det sier altså ekspertene nei til. Kviser er hos de fleste noe som viser seg under puberteten. Men hos mange er også kviser først og fremst genetisk betinget. Måtehold med sjokolade er allikevel aldri dumt. 

 

Kommentar: Greit nok, det sies at man ikke får kviser. Men, føler du at det er det som skjer med deg, spis litt mindre, og kanskje av den mørkere varianten. 

 

2. Sol hjelper mot uren hud 

 

Usant.. 

 

 

Mange opplever at solen fjerner kviser, fordi det har en uttørkende effekt. Mange opplever også at de kommer tilbake. På lang sikt kan det forverre hudproblemene dine, i tillegg til at det også øker risikoen for permanente arr. Når huden blir tørr, produserer også huden mer talg for å forsøke å holde på fuktigheten. Ergo, du sitter igjen med flere kviser etterpå.

 

Kommentar: Bruk solvett! Det er ikke slik at du aldri kan sole deg hvis du har kviser. Noen blir mye bedre i huden under sommerhalvåret, men det gjelder å gi huden nok fuktighet og ikke overdrive solingen – nyt solen, men med omhu!

 

3. Børst håret flere ganger om dagen

 

Sant..

 

 

 Hårbørsten er med på å stimulere hodebunnen, som igjen fører til økt blodsirkulasjon. Den økte blodsirkulasjonen sørger for at hårene vokser fortere. 

 

Kommentar: Bruk en god børste, som er skånsom mot håret ditt. En naturbørste er absolutt å anbefale. 

 

4. Søvn gjør deg vakker

 

Sant..

 

 

 Søvnen må aldri undervurderes. Den er essensiell for både skjønnhet og overskudd. Det er om natten huden reparerer seg selv etter de påkjenningene den har vært utsatt for på dagen. Får du ikke nok søvn, vil huden se gusten og livløs ut. 

 

Kommentar: La være å sovne med sminken på! Det er et absolutt nei-nei for huden. Da opplever de fleste at huden blir verre. Rens altså bort all sminken med en mild og skånsom vask før du legger deg hver eneste kveld! 

 

5. For lite søvn gir deg mørke ringer under øynene

 

Usant..

 

 

 Mange klager over mørke ringer under øynene, og skylder som oftest på for lite søvn. Men det er altså ikke slik at lite søvn skaper disse dystre ringene. Det skyldes en samling av små blodårer under den tynne huden under øynene. Det er altså arvelig betinget, og kan derfor ikke påvirkes av hverken for mye eller for lite søvn. 

 

Kommentar: Til tross for at denne myten i bunn og grunn er usann, finnes det noe som søvnen påvirker. Mange opplever poser under øynene når de våkner. Noen ganger når man sover for lite dannes det en ansamling med væske under øynene. Når det blir slike hevelser under øynene, blir det også litt enklere og legge merke til de små blodårene som ligger under der. Altså, man blir kanskje litt mørkere under øynene fordi oppstår en hevelse som gjør de litt synligere. 

 

 


Relaterte saker:

Juli Konkurranse: Vinn sommer bag fra Aussie

Juli Konkurranse: Vinn sommer bag fra Aussie

Sommer, sol og varme er nå er realitet for de fleste av oss. I Juli har vi derfor 2 stk "Aussie Beach bag" som premie i vår faste månedlige konkurranse. Hvorfor ikke teste ut om du også har vinnerlykken ?  Les mer »

Legger nakenbilde av eksen på nett

Legger nakenbilde av eksen på nett

Det har blitt ein trend å publisere bilete av folk som ikkje har gitt samtykke til det. Det seier seniorrådgjevar i Norsis, som fortel at han stadig blir kontakta av fortvilte jenter som vil ha bilete fjerna frå nett.  Les mer »

Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 28.september 2012 kl 14:28

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]