Følg oss på:

Følg oss på Twitter
De fem beste filmene med et ensemble av kvinner i hovedrollene

De fem beste filmene med et ensemble av kvinner i hovedrollene

BARNEPIKEN er en inspirerende og oppløftende film med mange sterke rollefigurer. De begavede skuespillerne Allison Janney, Sissy Spacek, Cicely Tyson og Viola Davis, støttet av de nye stjerneskuddene Emma Stone, Bryce Dallas Howard, Octavia Spencer og Jessica Chastain, presenterer en fortelling om tre veldig ulike kvinner som danner et usannsynlig vennskap da de gir seg i kast med et hemmelig skriveprosjekt i Jackson, Mississippi anno 1963.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 11.oktober 2011 kl 11:46

 

 

Da forfatterspiren Skeeter [Emma Stone] kommer hjem fra college etter å ha fullført en grad i engelsk, er hun fast bestemt på å få seg jobb som journalist. Moren, den kreftsyke Charlotte [Allison Janney], fatter ikke hvorfor Skeeter ikke kan være som de andre jentene i Jackson, Mississippi, som ivrer etter å gifte seg og få barn. Men Skeeter er fast bestemt på å skaffe seg en karriere, og med en forlagsredaktør i New York i ryggen gir hun seg i kast med et skriveprosjekt med tredje generasjons hushjelp Aibileen Clark [Viola Davis], som har sagt seg villig til å fortelle historien sin.

 

Prosjektet blir snart en kontroversiell hemmelighet. Skeeter må takle fordommene i omgivelsene, spesielt fra den trangsynte Hilly Holbrook [Bryce Dallas Howard], som ser ned på alt og alle som er annerledes. Hun er like slem mot den nye hvite underklassejenta i byen, Celia [Jessica Chastain], som hun er mot hushjelpen sin Minny [Octavia Spencer] og moren [Sissy Spacek]. Samtidig står Skeeter overfor skepsisen, frykten og mistroen fra de svarte hushjelpene, som setter mye på spill ved å fortelle historiene sine. 

 

Prosjektet hennes blir imidlertid til syvende og sist instrumentet som samler alle kvinnene. For å dele historier, avdekke mørke hemmeligheter og oppfordre til fellesskapet og fargeblindheten som den hvite outsideren Celia automatisk regner som normalt. 

 

Som seg hør og bør for en god film med kvinnelig ensemble, skildrer BARNEPIKEN en kamp for et kvinnelig fellesskap og for å overkomme antatte forskjeller mellom raser og mellom generasjoner. Det handler om kvinnefrigjøring, mødre og døtre, vågemot – og sjokoladekaker. Som en hyllest til filmen har vi her samlet noen av de mest minneverdige filmene fra de siste tretti årene med et ensemble av kvinner i hovedrollene.

 

PURPURFARGEN (1985) – Whoopie Goldberg fikk sitt filmgjennombrudd som Alice Walkers Celie. Hun kjemper for å overleve i sørstatene tidlig på 1900-tallet, og holdes kun oppe av forholdet sitt til søsteren Nettie og møtene med Shug Avery – en sangerinne som kommer til byen og hjelper henne til å tre inn i en modig ny verden.

 

BLOMSTER AV STÅL (1989) – Den har blitt kalt den morsomste filmen noensinne som også får deg til å gråte: Sally Field, Dolly Parton, Shirley MacLaine, Daryl Hannah, Olympia Dukakis og Julia Roberts spiller den nære venninnegjengen i en småby i Louisiana som betror seg til hverandre i Truvys skjønnhetssalong, og støtter hverandre gjennom Roberts’ sykdom.

 

HIMMELENS DØTRE (1993) – En god grunn til å falle for asiatisk film. Wayne Wang regisserte bestselgerromanen til Amy Tan om fire kinesiske kvinner som har blitt oppdratt i USA og utforsker fortiden og forholdet til mødrene sine, som alle ble født i det føydale Kina. 

LIVETS MØNSTER (1995) – Winona Ryder får kalde føtter før bryllupet sitt, og tilbringer sommeren med bestemoren, som samler en gruppe kvinner [Anne Bancroft, Alfre Woodard, Maya Angelou, Jean Simmons] for å lage et bryllupslappeteppe til henne. Mens de syr, deler de livserfaringene sine, som hjelper Ryder til å avgjøre hvorvidt ekteskapet og monogami er noe for henne.

 

PRECIOUS (2009) – “Livet er hardt. Livet er kort. Livet er smertefullt. Livet er rikt. Livet er ... dyrebart” er et treffende sitat for denne filmen. Den analfabetiske tenåringen Gabourney Sidibe får hjelp av kvinnene i lokalmiljøet [lærer Paula Patton og sosialarbeider Mariah Carey], som gir henne selvtilliten og oppmuntringen hun trenger for å komme seg vekk fra foreldrene som har misbrukt henne, og starte et liv på egen hånd.

 

BRIDESMAIDS (2011) – I denne ganske så nylige komediesuksessen med kvinner i alle hovedrollene viser Kristen Wiig, Maya Rudolph og Rose Bryne fram kvinnelige vennskap i all sin tvilsomme prakt. Wigg gjør sitt beste for å opptre som en akseptabel brudepike mens livet hennes går i oppløsning, bit for bit, på veien mot alteret.

 

Gjør deg opp din egen mening og se BARNEPIKEN* – på kino fra 7. Oktober 2011

 

* Fra DreamWorks Pictures og Reliance Entertainment, i samarbeid med Participant Media og Imagenation Abu Dhabi: “Barnepiken” er regissert og tilpasset til filmmanus av Tate Taylor, basert på en roman av Kathryn Stockett, og er produsert av Brunson Green, Chris Columbus og Michael Barnathan.

 


Relaterte saker:

Høstens store spenningsfilm - historien om Norges største ran!

Høstens store spenningsfilm - historien om Norges største ran!

Den 5. april 2004 litt før kl 8, inntok 11 bevæpnede menn Stavanger. Formålet var å rane tellesentralen til Norsk Kontantservice - NOKAS. Etter planen skulle ranet kun ta 8 minutter, og ranerne skulle komme seg unna før politiet rakk å handle. Det endte fryktelig galt.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 13.juni 2012 kl 12:33

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]