Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Fylte kyllingbryst på grill

Den beste maten lager du selv! Dette er virkelig en nydelig rett å grille. Ha gjerne en pakke kyllingbrystfileter liggende i fryseren, da de er lette å ty til når du skal lage middag både på grillen og på ovnen.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 19.juli 2011 kl 22:17

Skrevet av knut Pettersen ved matoppskrift.no

 

 

 

4 porsjoner
278 kcal pr porsjon

4 stk kyllingbryst a 110 gram
1 liten boks ananas uten saft, hakket
80 gr gul ost, lett

 

Snitt en lomme i kyllingbrystene og legg inn ost og ananas. Lukk lommen med en tannstikker. Pensle med grillolje, ca 1 ts per filet. Grilles i ca 5 minutter på hver side. Serveres med en grønn salat og kokt ris.
Chilenske kyllingspidd
4 porsjoner
234 kcal pr porsjon

 

Marinade:
1,5 stk appelsiner, saften
1 stk sitron, saften
1 ts saft av granateple
1 fedd hvitløk, finhakket
0,5 ts tørket oregano
0,5 ts malt spisskummen
0,25 ts malt nellik
0,25 ts malt kanel
1 ts salt
0,25 ts pepper

 

Polenta:
5 dl vann
1 dl polenta
0,5 stk finhakket, rød chilipepper
0,5 ts salt

 

Pebre:
5 ss olivenolje
2,5 ss hvitvinseddik
4 ss vann
6 ss finhakket koriander
1 stk sjalottløk, hakket
1 ts finhakket, rød chilipepper
0,5 ts finhakket hvitløk
0,5 ts salt

 

Bland alt til marinaden. Skjær kyllingfiletene i lange, brede strimler og legg dem i en plastpose. Hell på marinaden og knyt posen godt igjen. Mariner kjøttet i kjøleskap i minst 4 timer eller (helst) natten over. Træ kjøttet på spidd, pensle med olje og stek spiddene over trekullgrill eller i en grillpanne til kjøttet er gjennomstekt, ca. 2-3 minutter på hver side. Drypp marinaden over kjøttet et par ganger under steking.

 

Kok opp vann til polentaen, dryss grynene i, tilsett chilipepper og salt og kok grynene i 5 minutter til en fast grøt. Fordel grøten til et ca. 3 cm tykt lag utover et flatt fat eller en fjel og skjær ut sirkler eler snipper. Brun eventuelt polentaen raskt i olje i en stekepanne.

Visp sammen alt til pebren, som er en typisk chilensk saus. Server kjøttet på polentaen, eventuelt drysset med resten av granateplekjernene. Hell pebresausen rundt. En salat av appelsin, grapefrukt og ruccola eller friséesalat, med litt av pebren over, er friskt tilbehør. 
 


Relaterte saker:

Grillede kyllinglår

4 porsjoner 507 kcal pr porsjon  Les mer »

Grillet kylling med spinatpasta

4 porsjoner 652 kcal pr porsjon  Les mer »

Kylling kebab

4 porsjoner 212 kcal pr porsjon  Les mer »

Oreganomarinert kyllingfilet stekt i folie

6 porsjoner 381 kcal pr porsjon  Les mer »

Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 19.juli 2011 kl 22:48

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]