Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Spar tid og penger med ett årlig momsoppgjør

Spar tid og penger med ett årlig momsoppgjør

Har du maks én million i momspliktig omsetning kan du søke om årsterminoppgave. Mange små foretak, både enkeltpersonforetak, aksjeselskap og andre, kan søke om ett årlig momsoppgjør i stedet for fire.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 11.mars 2011 kl 12:15

Artikkel er skrevet av Pål Stavrum

redaktør ved nettsidene www.miniforetak.no

 

 

Hvis ditt foretak har momspliktig omsetning og uttak som ikke overstiger en million kroner (mva ikke medregnet) i løpet av kalenderåret, kan du få årlig momsoppgjør etter søknad til skattekontoret.

 

NB! Hvis du ønsker årsterminoppgave for inneværende år, må søknaden ha kommet fram til skatteetaten senest 1. februar samme år. Var du for sent ute i år, så husk å søke i god tid før fristen neste år.

 

Svært mange selvstendig næringsdrivende og mange enpersons-AS og andre miniforetak ligger innenfor disse grensene.

 

Spar penger og få rentefritt lån

En slik ordning betyr at du kan kutte ned tida du bruker på administrasjon, og bruke mer tid på det du skal tjene penger på.

 

Hvis du er i den situasjon at du må betale inn mange momskroner, innebærer dette også i praksis et rentefritt lån fra staten.

 

NB! Sørg for å ha pengene klare til oppgjøret i mars året etter.

 

10. mars det påfølgende året er det nemlig innleveringsfrist og betalingsfrist for foretak (både enkeltpersonforetak, aksjeselskap osv.) som har fått innvilget årlig momsoppgjør.

 

Spesielt for nyregistrerte 

Hvis du er i ferd med å registrere deg i merverdiavgiftsmantallet, kan du søke om årsterminoppgave fra registreringstidspunktet. Da behøver du altså ikke å ta hensyn til fristen 1. februar.

 

Din plikt å varsle

Hvis du ser at omsetningen vil overstige en million kroner i løpet av kalenderåret, skal du straks melde fra til skattekontoret.

 

Fra årlig til to-måneders

Hvis du går den andre veien, fra årlig termin til 2-månedersterminer, må søknaden være kommet fram til skattekontoret senest 1. desember for å kunne gis virkning fra 1. januar året etter. Denne endringen skal gjelde for minst to påfølgende kalenderår, ifølge Merverdiavgiftshåndboken.

 


Relaterte saker:

Mai konkurranse - Vinn Aussie produkter

Mai konkurranse - Vinn Aussie produkter

Mai er her, og snart endelig tid for både sol og sommer. Denne måndens premie kan være med på å friske deg opp til sommersesongen. Jenteporten sin mai konkurranse skal være med på at du også kan være en av de heldige som kan få en dose lett og listig hår. Vi trekker hele 10 Heldige vinnere stikker av med gode hårkurer fra Aussie.  Les mer »

Tenkt å bli selvstendig næringsdrivende?

Tenkt å bli selvstendig næringsdrivende?

Det er enkelt å registrere et enkeltpersonforetak, som er den desidert mest populære foretaksformen i Norge. Det er registrert rundt 330 000 aktive enkeltpersonforetak (ENK) i Enhetsregisteret (per 2010). Alle disse er selvstendig næringsdrivende. Hvert tredje ENK blir etablert av en kvinne.  Les mer »

Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 17.mars 2011 kl 15:19

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]