Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Vi kopierer ikke kjendisene- sier vi

Vi kopierer ikke kjendisene- sier vi

En landsdekkende undersøkelse viser at syv av ti nordmenn hevder at de ikke blir inspirert av eller kopierer kjendisers hårfrisyre. Infact har gjennomført undersøkelsen på vegne av ABAS Kosmetikk, som er grossist innen hår- og hudpleie for Cutrin og Bioline.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 27.januar 2011 kl 16:35 av Lise Lotte Andersen

 

At så få sier at de blir påvirket av kjendisers hårfrisyre overrasker en smule. Tenk på den enorme populariteten frisyren til Jennifer Aniston fra Friends fikk da den serien gikk. Også den store etterspørselen vi har hatt etter stjerneproduktet Maroccanoil, tyder på at folk påvirkes av blant annet Hollywood- stjernene, sier salgssjef Espen Mathisen i ABAS Kosmetikk.

 

I følge undersøkelsen blir menn i mindre grad enn kvinner inspirert av kjendisene, og så mange som 80 prosent av mennene svarer at de i svært liten grad blir påvirket. Mathisen stiller seg undrende til svarene, og fremhever også David Beckham som et eksempel som folk kopierer. Utrolig mange menn verden over valgte å fjerne alt hår da fotballproffen barberte bort håret.

 

Når det gjelder kvinnene svarer 60 prosent at de i svært liten grad lar seg påvirke.
Kvinner følger enda mer med på moter og trender, og er flinkere til å legge merke til alle sider ved kjendisers fremtoning. Forklaringen på kjønnsforskjellene kan også være at kvinner har litt bedre selvinnsikt, og i større grad tør å innrømme at de kopierer av kjendiser, sier Mathisen, som tror folk lar seg påvirke i langt større grad enn det undersøkelsen viser.

 

Aldersgruppen 18-24 er den gruppen som i størst grad oppgir at de blir inspirert av kjendishåret, og nærmere 20 prosent av dem sier de lar seg inspirere. Blant personer over 60 år er det ikke overraskende nesten ingen som ser til stjernene, under to prosent, ifølge undersøkelsen.


Vi vet at de unge raskt plukker opp trender og tendenser, også på hårfronten. At det gjenspeiler seg i undersøkelsen er dermed naturlig, mener Mathisen.
Kopiering av kjendisers hårsveis er størst på Østlandet, mens Vestlandet er den landsdelen hvor inspirasjonen er minst.
 

Vi vet jo alle at bergensere er noe for seg selv. Men igjen, dette kan handle både om inspirasjon og selvinnsikt, og jeg vet ikke om bergensere er kjent for sistnevnte, påpeker Mathisen med et smil.

 


Relaterte saker:

Fiberrikmat gir slankende effekt

Fiberrikmat gir slankende effekt

Er du på slankekur bør maten du spiser inneholde fiber. Denne studien viser at inntak av fiberrikmat under slanking gir en gunstig effekt.  Les mer »

Maiken (18) ble sunn og slank!

Maiken (18) ble sunn og slank!

Da Maiken var 16 år hadde hun allerede forsøkt å slanke seg mange ganger uten å lykkes. -Jeg hadde alltid vært litt lubben og etter hvert begynte kiloene å plage meg, forteller Maiken.  Les mer »

Si god morgen til ungdommelig hud

Si god morgen til ungdommelig hud

En travel hverdag setter raskt sine spor på huden, og i takt med at vi blir eldre oppstår en rekke utfordringer som alle gjør det vanskeligere for huden å se frisk og sunn ut. Et klart tegn på at huden eldes, er når merkene fra hodeputen, som tidligere forsvant på få minutter, trenger lenger og lenger tid for å forsvinne.  Les mer »

Spar Kalorier på Caffe Latte

Spar Kalorier på Caffe Latte

I gjennomsnitt drikker hver av oss 3-4 kopper kaffe daglig. Ikke alle varianter er like kalorivennlige.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 1.februar 2011 kl 08:26

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]