Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Tenkt å bli selvstendig næringsdrivende?

Tenkt å bli selvstendig næringsdrivende?

Det er enkelt å registrere et enkeltpersonforetak, som er den desidert mest populære foretaksformen i Norge. Det er registrert rundt 330 000 aktive enkeltpersonforetak (ENK) i Enhetsregisteret (per 2010). Alle disse er selvstendig næringsdrivende. Hvert tredje ENK blir etablert av en kvinne.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 11.november 2010 kl 10:22

Skrevet av Pål Stavrum ved enkelt.cc

 

Enkeltpersonforetak ble fram til 2004 benevnt som enkeltmannsforetak, et begrep som ennå henger igjen. Endringen kom med den nye foretaksnavneloven.

 

Risiko
Det er enkelt å registrere et enkeltpersonforetak i Enhetsregisteret. Selve registreringa ordner du via Altinn.
Et grunnleggende råd er at du bør styre unna enkeltpersonforetak hvis du skal drive med stor risiko (mange ansatte og/eller store økonomiske forpliktelser). Da er det andre selskapsformer som passer bedre.
Og hvorfor er det slik? Jo, fordi du som innehaver av enkeltpersonforetak står personlig ansvarlig for alle forpliktelser du tar på deg via foretaket. Det vil si at de du skylder penger gjennom foretaket kan kreve at du selger huset og/eller andre personlige eiendeler.

 

Individuell frihet
Svært mange starter likevel enkeltpersonforetak, fordi det er enkelt og ubyråkratisk. Det kan for eksempel passe godt for deg som vil ha individuell frihet og utøve yrket ditt i egen næring i stedet for som ansatt.


 


Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 11.november 2010 kl 10:22

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]