Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Tacopizza

Taco på pizza - kan det bli bedre? Denne pizzaen er en sikker vinner hos både store og små!

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 24.september 2010 kl 19:30

 

Sunn oppskrift levert fra GreteRoede.no

 

Dette trenger du til: 4 porsjoner 

 

Grov pizzadeig
150 g hvetemel siktet
50 g kruskakli
40 g solsikkekjerner
25 g gjær
1/2 ts salt
1 ss olivenolje
1 1/2 dl vann

 

Tomatrøre
1 ts olivenolje
2 fedd hvitløk
1 løk
1 boks hakkede tomater
1/2 ss oregano
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

 

Fyll
2 ss olivenolje
300 g kylling brystfilet
2 poser taco kryddermiks
2 små bokser ananas
1 liten boks mais hermetisk
200 g revet hvitost, lett
 
Slik gjør du:
Rør ut gjæren i olivenolje, salt og vann. Bløtlegg kruskakli og solsikkekjerner i halvparten av væsken. Tilsett alt melet, kna deigen godt sammen og la den hvile i 15 minutter.


Finhakk løk og hvitløk, og fres dem i olivenolje til løken er blank og myk. Tilsett tomatene og la det hele koke til røren får en fast konsistens. Ha i oregano og smak til med salt og pepper.


Skjær kyllingfileten i biter og stek dem i en panne med olje. Dryss over tacokrydderet, tilsett vann som anvist på pakken og la krydderet koke inn. Skjær ananas i biter og bland dem sammen med maisen.

 

Kjevle deigen til to runde pizzaer og halvstek dem ved 160 grader i 6 minutter.

 

Smør tomatrøren på de halvstekte pizzabunnene og legg over fyllet. Dryss revet ost på toppen, og stek pizzaen videre ved 280 grader på øverste rille i 8-10 minutter.
 

 

Del hver pizza i 8 stykker før servering. 
 

 

Meny 1-2 3-4 5-6
Porsjon Liten Middels Stor
Pizzastykker 2 stk 3 stk 4 stk
Kcal 320 480 640

 

 

 


 


Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 24.september 2010 kl 20:57

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]