Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Dette er flymaten

Hvordan er det med fly maten i dag? Når må vi betale og når er det inkludert i prisen. Og ikke minst, hva slags mat er det som blir servert? Her er listen over hva de ulike flyselskapene tilbyr.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 14.desember 2005 kl 15:05

SAS Braathens
Man kan få kjøpt varme og kalde drikker og noe å spise på de fleste innenlandsflygninger. Du kan kjøpe en frokostpakke fram til klokken ni. Etter det er det sandwicher å få kjøpt.

Germanwings
Et lavprisselskap som flyr fra Oslo til Hamburg, Bonn, og Berlin. De selger kaffe og te for 2,50 euro, ”Happysnack”, sandwich og mineralvann for 5 euro. Kun sandwich koster 3 euro, og mineralvann 2,50 euro.

Norwegian
Her kjøpes mat og drikke. Enten får du tildelt en egen meny fra de kabinansatte, ellers så kan man se menyen i bladet i stollommen foran seg. Priseksempel: 45 kroner for trekantsandwich, wrap til 50 kroner, og muffin og kald drikke til 20 kroner.

Widerøe
Det selges mat på kortbanerutene innenlands og de regionale rutene. På rutene innen Skandinavia er det gratis frokost fra til 0930 og eller gratis kaffe og te hele dagen. Reiser man på selskapets reiser i Europa får man gratis servering på brett (kald) med C-billett, og matboks (kald) med M-billett. Gratis drikke i begge klasser.

Lufthansa
På business-class serveres det kald frokost, varm lunsj og middag og inkludert fri drikke. På økonomi serveres det kald frokost, lunsj og middag og gratis drikke, men ikke sprit. På interkontinentale ruter serveres mat komponert av kokker med Michelin-stjerne.

British Airways
Det serveres frokost, lunsj, middag, te og kaffe på langrutene på økonomiklasse, og alt er gratis. I klassen ”World Traveller Plus” kan man få tilbud om fri bar.. og om kontinental frokost. Lengden på reiser avgjør hvor mye servering det er på økonomiklasse. Av mat kan man velge mellom baguett/ panini, valg mellom to varmretter, ostetallerken/dessert.

Sterling
Her er det tilbud om å kjøpe mat. Da er valget mellom rundstykke, pålegg, juice og kaffe til 52 kroner. Pakketilbud på sandwich og øl til 63 kroner. 23 kroner for cola, 34 kroner for øl og 40 kroner for vin. Man finner menyen i stollommen akkurat som på Norwegian.

Finnair
Her får alle passasjerer servert mat uansett. Menyen varierer litt ut ifra hvilken klasse du sitter på. Finnair har også vunnet mange priser for sitt gode vinutlag på flyet.

SN Brussel
Dette selskapet slår virkelig på stortrommen når det gjelder servering av mat om bord. Uansett klasse, får alle gratis måltider og drikke. På turer innen Europa får man varm frokost og middag. Menyen består blant annet av grønnsaker med dip, pizza, couscous, kylling eller pasta på økonomiklasse. På businessklasse er det også varm mat til alle måltider inkludert salat, dessert og belgisk kaffe og sjokolade.


Annonse:


Sist endret 12.februar 2006 kl 12:19

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]