Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Maiken (18) ble sunn og slank!

Maiken (18) ble sunn og slank!

Da Maiken var 16 år hadde hun allerede forsøkt å slanke seg mange ganger uten å lykkes. -Jeg hadde alltid vært litt lubben og etter hvert begynte kiloene å plage meg, forteller Maiken.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 9.september 2010 kl 19:16 av Kirsten Hauge

- Jeg forsøkte å slanke meg flere ganger og startet opp på mandag med vann, grønnsaker og knekkebrød, men sprakk til lunch samme dag. Selvtilliten ble dårligere og dårligere. Men så oppdaget jeg en kursbok fra Grete Roede hos ei venninne og tenkte at dette kanskje var en løsning for meg?, forteller Maiken.
 

Trang bunad


- Jeg har alltid vært litt lubben. Jeg var glad i mye mat og i fet mat - og jeg spiste aldri frokost. Da jeg begynte på videregående og sluttet som aktiv håndball og fotballspiller ble jeg bare større og større. 17.mai for tre år siden var jeg blitt så stor at det nesten var helt umulig å få igjen bunaden jeg hadde fått til konfirmasjonen bare to år tidligere. Pappa var nødt til å dra og dra for at jeg skulle få kneppet den, men jeg tenke at ikke tale om at den skulle sys ut! Det var ikke akkurat morsomt, forteller Maiken åpenhjertig.


Vondt med nederlag etter nederlag


Moren til Maiken så med bekymring på hvordan datteren slet med selvbildet. Det var ikke morsomt å handle klær når selv de største jentestørrelsene ikke passet og hun endte opp med å kjøpe guttebukser i stedet.
- Det er veldig vondt å være vitne til at barnet ditt sliter men fryktelig vanskelig å være til hjelp, forteller mamma Nina. -Jeg observerte at hun forsøkte å slanke seg men at hun ikke lyktes og at de gjentatte forsøkene ikke var bra for henne, men hva skulle jeg gjøre? Da Maiken kom hjem og sa at hun ville begynne på Grete Roede-kurs så ble jeg både glad og redd. Jeg trodde helt sikkert at hun ville gå ned mens hun gikk på kurs, men var livredd for at hun ville gå opp igjen etterpå og oppleve nok et nederlag.

 

Trim og MASSE mat!


Maiken begynte på et Roede Standardkurs sammen med sin mor. Det er 18 års aldersgrense på kursene, men det er lov for ungdom fra året de fyller 15 å delta dersom de har legeerklæring og følges av en foresatt.
- Nå finnes det egne kurs for tenåringer helt ned i 13 år, men det gjorde det ikke da jeg gikk på kurs, forteller Maiken.
- Men det gikk helt fint. Jeg ble veldig motivert av å være på kursmøtene og fulgte opplegget så godt jeg kunne. I begynnelsen var faktisk det største problemet å få spist all maten! Det viste seg at jeg hadde spist altfor sjelden og også ofte feil mat. Jeg trengte også å gjøre noe på trimsiden. For meg ble løsningen å gå på tur. Nå har jeg gått tre Standardkurs og begynt på Hold Vekten. Jeg har lært masse, likevel så tør jeg ikke å slutte på kurs for jeg er redd for å falle tilbake til gamle mønster. På kurs får jeg oppfølging av kurslederen min og tips og motivasjon av de andre i gruppa. Det er veldig verdifullt for meg.

Maiken gikk ned totalt 14 kilo og bunaden sitter igjen som støpt.
- Det er så herlig å se at Maiken har blomstret så opp. Selvtilliten hennes er en helt annen og det synes også godt på andre arenaer. Hun er trygg på seg selv og har fått det veldig bra, forteller en fornøyd mamma.

 

Foto: Marit Lunddal Løken


Relaterte saker:

Bokanmeldelse: 2 dagersdietten

Bokanmeldelse: 2 dagersdietten

Det internasjonale slankefenomenet The FastDiet (også kjent som 5:2-metoden) - dietten alle snakker om! Er det mulig å spise godt mesteparten av tiden - og samtidig bli slankere og sunnere?  Les mer »

Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 11.september 2010 kl 11:38

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]