Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Forvent mer av solbrillene dine

Forvent mer av solbrillene dine

Det holder ikke lenger at solbrillene dine stopper UV-strålene. -Solbrillen din skal beskytte øyet ditt mot alle farer og samtidig sørge for at du ser klart, sier optiker og solglassekspert Arvid Krogh ved Krogh Optikk, Majorstuen i Oslo.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 19.mai 2009 kl 23:52

Viktig å ta vare på øyene

Øyet er et av kroppens viktigste organer og oppfatter 70 til 80 prosent av sanseinntrykkene våre. Det er derfor viktig å ta vare på øyene.  Ser du dårlig på avstand, vil en solbrille med styrke i glasset beskytte øynene og samtidig sørge for at du også ser godt. Å sette en solforhenger på brillen blir bare  en halvveis løsning, du får fort masse refleksjon mellom denne og brillen, samtidig som brilleglassene lett blir ripete, sier Krogh, som legger til at det er kun optikere som kan justere og tilpasse solbriller.

- Sports- og klesbutikker som selger solbriller kan hverken reparere eller tilpasse solbrillene til deg. Skikkelig service og styrke i solbrillebrilleglassene må du til optikeren for å få ordnet, sier Krogh.
 

Sportssolbriller beskytter best

En sportssolbrille beskytter øynene mot kvister i skogen, steinsprut, tauverk på seiltur og ispartikler når du står på ski.
- Kjører du terrengsykkel utsetter du øyet ditt for mange utfordringer og farer. Lysforholdene endrer seg raskt i takt med terrenget og gjør det krevende å se. Sportssolbriller med polykarbonatglass beskytter øynene mot skader og glass med kontrastøkende farger gjør at du ser klarere. Er du mye ved sjøen eller på ski i fjellet anbefales polaristerte glass som fjerner reflekser i snøen og sjøen, sier Krogh.

 
Farger på glasset avgjør bruksområde

Det er fargen på glasset som sier hva brillene hjelper for og de som er opptatt av sport har ofte flere glass til forskjellig bruk. - Glass med godt fargefilter sikrer at du får en optimal gjengivelse av det du fokuserer på. Hvis du spiller golf vil det optimale glasset gjøre at du lettere ser den hvite ballen mot det grønne gresset, sier Krogh. 
 

Skuddsikkert glass

Krogh Optikk på Majorstuen i Oslo er den butikken i Europa som selger mest Oakley.
- Mange av mine kunder har to par Oakleybriller - en som er god når det er sol og en uten noe særlig farge på glasset som kun beskytter øyet, sier Krogh.
Oakley har lang erfaring med å utvikle sportsbriller og har blant annet et glass som tåler ekstremt mye, og du får også levert Oakleyglass med din egen brillestyrke.
  - Man kan faktisk skyte på glasset med en 22 kaliber uten at det går i stykker. Skuddsalver er nok ikke så vanlig å oppleve, men spesielt syklister er svært utsatt for steinsprut fra passerende biler. Har du ikke på deg briller når det kommer en stein retning øyet i 110 km/t kan du risikere å miste synet, advarer Krogh.


Relaterte saker:

Slank til sommeren?

Slank til sommeren?

Tenker du som en slank person, er det mye letter å bli slank selv. Har du noen ekstra kilo som du vil kvitte deg med til bikinisesongen, får du gode råd her. Husk på at skal du komme i mål til sommeren, bør du begynne nå..  Les mer »

Ubrukelige solkremer

Ubrukelige solkremer

Når man kjøper inn solkrem regner man som oftest med at den skal beskytte deg mot de farlige UV-strålene. En ny test gjennomført av Mattilsynet viser det seg at det er tre solkremer som ikke gir deg den beskyttelsen man trenger.  Les mer »

Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 17.juni 2009 kl 00:48

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]