Følg oss på:

Følg oss på Twitter
Stopper tyven i påsken

Stopper tyven i påsken

Myten om at påsken er høytid for innbruddstyver har gjort nordmenn flinkere til å vokte boligen. En ny undersøkelse viser at over halvparten av oss tar forholdsregler før vi reiser på påskeferie, til tross for at tyvene ikke er mer aktive da enn ellers.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 5.april 2009 kl 14:49

Flinke til å ta forholdsregler

Hvert år når påsken nærmer seg er aviser, radio og TV fulle av advarsler om tyver som ligger på lur og venter på tomme hus og leiligheter. Men politiets statistikker gjennom en årrekke viser at det ikke skjer flere innbrudd i påsken enn ellers på året.  – En av grunnene til at påsken har fått rykte på seg for å være høysesong for innbrudd, skyldes at mange innbrudd først blir meldt inn når folk kommer hjem fra ferie. Deler du antall tilfeller på antall dager, blir det ikke flere innbrudd i påskeuken enn til andre tider på året, forteller Gunnar Rogstad, administrerende direktør i Storebrand Skadeforsikring.
Men samtidig som Rogstad avslører påskemysteriet om innbruddstyvene, mener han mye av æren bør falle på norske boligeiere, som har blitt svært flinke til å ta sine forholdsregler mot innbrudd i påsken.
 

4 av 10 avtaler med naboen

En fersk undersøkelse gjennomført på vegne av Storebrand Skadeforsikring viser nemlig at hele 53 prosent av nordmenn gjør særskilte tiltak for å sikre seg mot innbrudd i påsken. Det aller vanligste er å alliere seg med naboen, noe 37 prosent av oss gjør. 16 prosent omadresserer også aviser, mens om lag 10 prosent installerer ny alarm eller en ekstra sikkerhetslås.
 
– Det at så mange er blitt flinke til å passe på boligen i påsken, er uten tvil med på å redusere antall innbrudd. Hadde vi vært like observante resten av året, tror jeg livet hadde blitt atskillig tøffere for innbruddstyvene. Ofte er det ikke store tiltak som skal til, men helt enkle og grunnleggende ting, sier Rogstad.
 

Dyktige innbruddstyver

Skadeforsikringsdirektøren råder folk til å vurdere både montering av alarm og sikkerhetslåser, til tross for at de avtaler med naboen.  – Vi ser at tyvene er blitt dyktigere og mer kreative med årene, derfor krever det også ekstra tiltak for å verne seg mot innbrudd. Om boligen først blir utsatt for forsøk på innbrudd, på tross av avisfri postkasse, vil sikkerhetslåser på vinduer gjøre det fysisk vanskeligere å ta seg inn. Og en alarm vil tilkalle oppmerksomhet umiddelbart, som gjør at tyvene får mindre tid, sier Rogstad. Han legger til at Storebrand Skadeforsikring gir reduksjon i forsikringspremien ved installert FG-godkjent (Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd) alarm på boligen. 
 

Tar smykker og penger først

Storebrands statistikk viser at det fremdeles er de klassiske og lett tilgjengelige gjenstandene tyvene tar med seg, som kontanter og smykker. Får de arbeide uforstyrret, går gjerne også lett omsettelig gjenstander som PC og TV.
– Det er viktig å huske på at forsikringsselskapene kan erstatte den pengemessige verdien på for eksempel et smykke, men at affeksjonsverdien er tapt for alltid.
Kilde: Pressenytt
 
 

Slik stopper du tyven:

- Alarmer er svært effektive for å skremme vekk innbruddstyver. En inngangsdør tydelig merket med FG-godkjent alarm vil forhindre at mange tyver i det hele tatt prøver seg.
- Sikkerhetslås på vinduer gjør det umulig å åpne vinduet fra utsiden.
- For de som bor i boligblokker med callingsystem, er det viktig å ikke slippe inn uvedkommende når det ringer på. Husk også å sjekke at døra i hovedinngangen lukkes etter deg.
- Sørg for at boder som ofte er uten tilsyn har skikkelig hengelåser. En god lås gjør det atskillig mindre fristende å prøve seg. Dekk til innsyn til boden gjennom gittervinduer og liknende.
- Allier deg med naboer. Aviser og brev som fyller opp postkasser eller dørmatter er et lett signal å lese for innbruddstyver. Alternativt omadresser eller stans aviser i ferien.
- De fleste tyver blir stresset av å være for lenge inne i boligen. Gjem unna smykker på steder hvor de ikke er enkelt og raskt tilgjengelig. Smykker tåler godt å ligge i en fryser eller på et annet uvanlig sted. Vær kreativ og tenk på at det skal ta tid for en tyv å finne frem til det du gjemmer.
- Legg kontanter ute av syne når du reiser bort på ferie. 
Kilde: Storebrand Skadeforsikring.


Relaterte saker:

Vervekampanje facebook

Vervekampanje facebook

Jenteporten inviterer igjen til vervekampanje! Men denne gangen åpner vi opp for at gutta kanskje vil involvere seg å verve sine venninner, mødre eller søstre. Alle som hjelper oss å verve nye "fans" på facebook de neste 6 ukene tom den 8 mai, er med i ukentlig trekningen av en premier som er produkter fra den nye Gillette Fusion serien for menn. Samlet har premiene en verdi på litt i overkant av kr 700,-  Les mer »

Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 5.april 2009 kl 15:42

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]