Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Helsebringende tranebær

Tranebær er rike på vitaminene C og A, antioksidanter og helsefremmende mineraler. Et glass tranebærnektar daglig styrker immunforsvaret og kan forhindre urinveisinfeksjon.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 2.november 2007 kl 15:31

I norske butikkhyller finnes det etter hvert flere, naturlige drikker, som både smaker godt og viser seg å ha en gunstig effekt på kroppen din. Tranebærnektar fra Ocean Spray er en av disse.

Inn i varmen

Tranebær har en sentral plass innen tradisjonell naturmedisin og har nå også fått dokumentert sin infeksjonshemmende effekt av forskere innen skolemedisinen. Forskning foretatt blant annet ved Harvard Medical School, viser at regelmessig inntakt av tranebærnektar har en gunstig innvirkning på urinveisinfeksjoner.

- Tranebær blir brukt i forebygging og behandling av urinveisinfeksjoner, og kliniske undersøkelser viser at midlet har en merkbar effekt på kvinner, sier Harald Carlsen fra Institutt for ernæringsforskning ved Universitetet i Oslo til nettpublikasjonen forskning.no.

Bakterienes fiende

Ifølge forskning.no ser det ut til at stoffer i tranebærene hindrer bakterier i å feste seg i urinrøret. Forskerne vet ikke hvilke stoffer som gjør utslaget, men har en mistanke til at det kan være de samme stoffene som gir bærene rødfargen og den bitre smaken.

Tranebær vil også være med på å behandle en eksisterende infeksjon hvis de inntas når de første symptomene på infeksjonen dukker opp.

Som rødvin

Forskningsresultater viser også til en rekke andre helsefremmende fordeler ved de små, røde amerikanske bærene. Tranebær skal ha en god effekt på hjertet, og bidra til å senke blodtrykket. På den måten ansees tranebærnektar som like gunstig som ett glass rødvin, men er uten alkoholdens negative egenskaper. Tranebær viser seg også å være en av de sjeldne plantene som inneholder de gunstige Omega3 fettsyrene, som ellers er å finne i fiskeoljer.

Tranebærnektaren finnes i to varianter; Ocean Spray Cranberry Classic og Ocean Spray Cranberry & Blackcurrant. Produktene selges i butikkjedene Meny, Ultra, Centra, Smart Club, ICA Supermarked og ICA Maxi samt i utvalgte Spar butikker.


Annonse:


Sist endret 19.november 2007 kl 22:13

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]