Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Kreft av oralsex

Nå som man har lest om at sex hjelper mot så å si alt, helsemessig det er, så kan vi nå altså få kreft av oralsex.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 14.desember 2005 kl 14:23

 Det er en svensk undersøkelse som konkluderer med at oralsex kan føre til kreft i munnhulen. 
 

Vorteaktige svulster..

Den svenske undersøkelsen bekrefter en sammenheng mellom papillomvirus og kreft i munnhulen, skriver Aftonbladet.se. Dette viruset som kan gi vorteaktige svulster i hud eller slimhinne, er fra før sterkt forbundet med forekomsten av livmorkreft.

Tannlege Kerstin Rosenquist har undersøkt 132 kreftpasienter i Sør-Sverige med en gruppe på 320 friske mennesker. Blant personene med kreft var 36 prosent bærere av et spesielt papillomvirus, såkalt høyrisiko-HPV. Blant de friske var kun én prosent bærere av dette viruset.

Liten sjanse

Tannlegen understreker at risikoen for å få kreft i munnhulen etter oralsex, er liten. De som smittes i munnen med høyrisiko-HPV, er derimot i faresonen. I fjor oppdaget franske forskere at pasienter med kreft i munnhulen som ble smittet av viruset, hadde hatt oralsex tre ganger så ofte som de som ikke hadde blitt smittet.Kreft i munnhulen er vanligst for menn i øvre middelalder.

- Men de siste tiårene har sykdommen økt blant unge mennesker, og vi vet ikke hvorfor. Man kan spekulere i om viruset er en av grunnene til det, sier Rosenquist til det svenske nyhetsbyrået TT.

Røyking og stort forbruk av alkohol er kjent som de viktigste årsakene til kreft i munnhulen.

 

 

 

Kilde. Vg Nett

 

 

 


Annonse:


Sist endret 16.desember 2005 kl 20:34

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]