Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Topp ti drivstofftips

Her er finner du 10 tips fra Shell om hvordan du kan spare drivstoff.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 27.august 2007 kl 21:34

  1. Kjør rolig, kjør trygt. Aggressiv kjøring kan bruke så mye som en tredjedel mer drivstoff enn sikker kjøring. I tillegg bør man unngå å akselerere eller bremse for hardt, og prøve å holde styringen så jevn som mulig.
  2. Unngå for høyt turtall, - skift gir tidlig når du akselererer. Dersom du får bilen opp i et for høyt turtall sløser du unødvendig med bensin.
  3. Sørg for å holde det riktige trykket i dekkene, riktig fylte dekke er sikrere, varer lenger og ruller mer effektivt. Et dekk som er for lite fylt reduserer drivstoffseffektiviteten. Dersom dekket er for lite eller for mye fylt er det også større sannsynlighet for å punktere.
  4. Unngå høye hastigheter, fordi jo fortere du kjører, desto mer luftmotstand vil du møte og desto mer drivstoff vil bilen din forbruke for å opprettholde farten. Å kjøre 5km/t over fartsgrensen kan påvirke drivstofføkonomien.
  5. Ha service på motoren din jevnlig. En godt avstemt motor kan forbedre drivstofføkonomien, så skift oljen ofte og følg bilprodusentens anbefalinger om service.
  6. Ta av takstativet. Hvis du ikke bruker taktstativet så ta det av, det påvirker den aerodynamiske effektiviteten til kjøretøy og lager luftmotstand som igjen reduserer drivstofføkonomien. Sammenlagt gir dette mindre kjørelengde.
  7. Unngå å ha med overskytende vekt. Dette kan komme som en overraskelse, men et hvert ekstra gram påvirker din drivstoffeffektivitet. Hold derfor bagasjerommet tomt for unødvendige elementer som du bare bruker en gang i mellom og som bare tilfører vekt til kjøretøyet (f. eks golfkøller).
  8. Bruk air condition med måte. Air condition gir økt belastning på motoren og trenger drivstoff til å virke, så begrens derfor bruken til spesielt varme dager. Når det er mulig så bruk heller viften istedenfor, eller sett simpelthen bare temperaturen til en komfortabel, men ikke kald innstilling (f. eks 22 °C)
  9. Unngå unødig tomgang. Det er innlysende at det ikke fører deg noe sted, men det bruker fortsatt drivstoff. Skru av motoren når du er i en kø eller venter på noen i mer enn to minutter.
  10. Drivstoff teller. Drivstofføkonomi blir maksimert i motoren gjennom en kombinasjon av gode kjørevaner og bruk av riktig drivstoff. Shells nye blyfrie bensin er designet for å hjelpe med å redusere friksjon og forbedre renhet i motoren, og ved dette å forbedre drivstoffets effektivitet.

Relaterte saker:

Tror kvinner er flinkest

Tror kvinner er flinkest

Halvparten av alle nordmenn tror kvinner er flinkest til å kjøre økonomisk. Den samme oppfatningen deles ikke overraskende av brorparten av kvinnene. En undersøkelse fra Shell viser derimot at 1 av 3 kvinner har svært så mangelfulle kunnskaper om hva som bidrar til å spare drivstoff.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 27.august 2007 kl 21:42

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]