Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Tror kvinner er flinkest

Halvparten av alle nordmenn tror kvinner er flinkest til å kjøre økonomisk. Den samme oppfatningen deles ikke overraskende av brorparten av kvinnene. En undersøkelse fra Shell viser derimot at 1 av 3 kvinner har svært så mangelfulle kunnskaper om hva som bidrar til å spare drivstoff.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 27.august 2007 kl 21:27

Det er analysebyrået Norstat som på oppdrag for Shell har gjennomført en undersøkelse med et landsdekkende og representativt utvalg på 1000 personer for å kartlegge nordmenns holdninger og vaner knyttet til drivstofforbruk og bilkjøring.

Trenger mer kunnskap

Undersøkelsen viser at norske bilister trenger mer kunnskap om miljøeffektiv kjøring. Mens 2 av 10 nordmenn ikke aner hva som reduserer forbruket, er det kvinnene som vet minst om temaet. 1 av 3 kvinner ikke vet hvordan de skal redusere forbruket av drivstoff. Til sammenligning oppgir bare 1 av 10 menn det samme.

Det svake resultatet kommer til tross for at spørsmålet er stilt på en måte som burde gjøre det forholdsvis enkelt å svare (multiple choice). Respondentene ble bedt å plukke ut de to tingene de mente var best for å spare bensin. De fikk da seks ulike alternativer å velge mellom (Riktig lufttrykk i dekkene, skru av radioen, skru av air condition anlegget, kjøre sakte, lukke vinduene, tømmebilen for ekstra vekt, vet ikke).

Det var derfor overraskende at så mange som 1 av 10 menn og 1 av 3 kvinner altså ikke visste hva som ga størst utslag for drivstofforbruket. I praksis betyr det at 1 av 3 kvinner ikke vet om det å skru av radioen eller tømme bilen for unødig vekt gir mest utslag på forbruket av drivstoff, mens det samme gjelder for 1 av 10 men

Lett å kutte forbruk og kostnader

Selv om mange kvinner har mye å gå på når det gjelder miljøeffektiv kjøring, viser undersøkelsen at også menn har et betydelig forbedringspotensiale. Riktignok er dagens bensinpriser i stor grad er et resultat av råoljepriser og avgiftspolitikk, men det finnes både enkle og effektive knep for den som vil spare penger og samtidig bidra til å skåne miljøet.

- Å forbedre drivstofføkonomien er enkelt og mulig for alle. Shells målsetting er å bidra til at dagens bilister reduserer drivstoffforbruket med 10 prosent, noe som tilsvarer en årlig reduksjon på 170 milliarder liter på verdensbasis. Det sier seg selv at det kan gi store positive økonomiske- og miljømessige konsekvenser, sier informasjonssjef i Norske Shell Jacob Olsbø.

Shell er nå i gang med et globalt initiativ der målet er å få alle billster til å redusere sitt eget forbruk av drivstoff med 10 prosent,. Med 650 millioner biler i verden vil en slik reduksjon kunne gi positive effekter både for miljøet og den enkeltes økonomi og det er ikke vanskelig å komme i gang. Selskapet har laget noen enkle drivstofftips til alle som er avhengige av bil.

 

 

 


Relaterte saker:

Topp ti drivstofftips

Topp ti drivstofftips

Her er finner du 10 tips fra Shell om hvordan du kan spare drivstoff.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 5.september 2007 kl 19:38

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]