Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Fridde og fikk ja på IKEA

Dan Simen Bergsagel (25) tripper nervøst rundt på IKEA Furuset. Han er verken på jakt etter BILLY eller IVAR. Det er kjæresten, Marte Kvernland (25), han vil erobre. Snart skal han fri i brudesuiten på IKEA-herberget, med forbipasserende kunder og nysgjerrige IKEA-medarbeidere som vitner.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 28.juli 2007 kl 03:52

Klokken er 22.10. Marte Kvernland ligger i brudesuiten. Sengen er overstrødd med roseblader og i bakgrunnen spilles levende fiolinmusikk. Soveromsavdelingen på IKEA Furuset fylles opp av nysgjerrige forbipasserende. Et tyvetalls gulkledde IKEA-ansatte gjemmer seg bak en utstillingshylle. Ryktene sier at det er et frieri på gang. I Brudesuiten tar Dan Simen mot til seg og går ned på kne.

– Vil du gifte deg med meg? Svaret kommer kontant! – Ja, sier Marte, før tårene begynner å trille og hun kaster seg om halsen på sin kommende ektemann.

Romantikk og shopping i skjønn forening

Dan Simen og Marte har akkurat kommet hjem fra Australia. Der har de bodd og studert sammen i fire år. Dan Simen er fra Sandefjord, mens Marte er fra Kristiansand. Da de møttes i Australia tok det ikke lang tid før de ble et par. I kveld trodde Marte at de skulle overnatte på IKEA for å ha god tid til planleggingen av deres nye leilighet – som snart skal kjøpes. Nå er hun plutselig nyforlovet og skåler med kjæresten i alkoholfri champagne. Hun ser ut til å trives med å være romantisk på IKEA.

– Det var kjempefint, sier Marte. Hun synes ikke IKEA-frieriet var noe annet enn fantastisk. – Det er nok ganske uvanlig, men like fint av den grunn. Dessuten hadde Dan Simen gjort alt så romantisk, så det var kjempekjekt.

Nysgjerrige kunder

De to bryr seg lite om nysgjerrige kunder som kikker inn gjennom det tynne forhenget – det eneste som skiller dem fra en vanlig dag på IKEA. De forteller at oppladningen til frieriet har vært hektisk. Dan Simen kommer rett fra jobbintervju. Når Marte har lurt på hvorfor han har vært så stresset har han skyldt på jobbintervjuet.

– Det var fint med en unnskyldning. Hun har merket at jeg var litt ekstra nervøs, men da skyldte jeg på intervjuet, smiler Dan Simen. Han forteller at han ikke fikk et like kontant ja på intervjuet som av Marte. – Intervjuerne var litt mer nølende, men jeg fikk det viktigste ja-et i mitt liv av Marte, og hun nølte heldigvis ikke i det hele tatt.

Privatliv på IKEA?

De to nyforlovete får ikke mye tid til å snakke privat. Både kunder og IKEA-medarbeidere stopper stadig opp for å få med seg en liten dose romantikk på vei hjem fra IKEA. Men Marte forteller at brudesuite, roser og champagne ikke er en del av hverdagen.

– Dan Simen er ikke alltid like romantisk, men innsatsen hans i kveld er det ikke noe å si på. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle møte en mann som frivillig vil tilbringe natten på IKEA, men han er jo litt spesiell, smiler Marte


Relaterte saker:

Fakta om IKEA-herberget

Fakta om IKEA-herberget

IKEA Furuset, en av Norges største turistattraksjoner, lager herberge og åpner soveromsavdelingen i varehuset for overnattingsgjester fra mandag 23. til fredag 27. juli.  Les mer »

Nordmenn i kø for å sove på utstilling

Nordmenn i kø for å sove på utstilling

I forrige uke lanserte IKEA et unikt overnattingstilbud for ferierende sommerturister i soveromsavdelingen på IKEA Furuset. IKEA-herberget fikk stor oppmerksomhet i media og responsen har ikke vært mindre blant håpefulle ferieturister. Da påmeldingsfristen gikk ut ved midnatt hadde over 1200 mennesker fra hele landet meldt seg på for å få en natt på IKEA.  Les mer »

Annonse:

Relaterte pekere:


[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]