Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Haikjeft til jul?

Vinen Shark Bite fra Vest-Australia er ikke så skummel som navnet skulle tilsi. Men på lik linje med hvithai kan den gape over mange ulike matretter.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 15.desember 2006 kl 00:40

På grunn av god konsentrasjon, fruktighet, syre og relativt høyt alkoholinnhold, passer denne vinen godt til et bredt spekter matretter. Til fisk, derimot, som også er en av haiens livretter, anbefaler vi den i utgangspunktet ikke.

Vinen har nok konsentrasjon, syre, fruktsødme, alkohol og tanniner til å takle fet og salt norsk julemat. Pinnekjøtt trenger sødme som nøytraliserer saltet, mens julepølsa og ribba trenger syre for å knekke fettet. I tillegg vil alkoholen rense godt opp i munnen.

Til fisk

Om man på død og liv skal gjøre som haien, spise fisk altså, så prøv den til for eksempel bacalao, eller en fiskerett med en kraftig saus. Vinen bør uansett serveres ved 16 – 17 grader. Da vil den oppleves som friskere enn ved romtemperatur.

Navnet til tross, Shark Bite er faktisk en norsk merkevare utviklet i samarbeid mellom den norske importøren Stenberg & Blom og de vestaustralske vinprodusentene Branded Wines og Palandri. Sistnevnte har gjort stor suksess i Europa med sin Pinnacle serie.

Smak og behag

Navn: Shark Bite Cabernet Shiraz
Produsent: Branded Wines og Palandri
Land/distrikt: Australia/Western Australia
Polnummer: 55057 (bestillingsutvalg)
Pris: 89,90
Alkohol: 13,5 %
Druer: 55 % Cabernet Sauvignon, 43,5 % Shiraz, 1 % Malbec og Pinot Noir
Karakteristikk: Rubinrød farge. Fruktig aroma av skogsbær, plomme, solbær og noe krydder. Frisk og fruktig smak. God snerp og lang avslutning.
Passer til: Passer til de fleste kjøttretter. Kanskje spesielt god til salt og fet julemat.


Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 15.desember 2006 kl 01:14

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]