Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Heller flatskjerm enn smykker til mor

Blant julegavene er bøker kvinnenes favoritt, men når kvinner ønsker seg elektroartikler er det flatskjerm-tv som gjelder. Dessuten foretrekker kvinner elektroartikler fremfor smykker til jul.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 6.desember 2006 kl 14:28

Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Norstat på oppdrag for elektrokjeden Euronics.

- Vi merker stor pågang i våre butikker før jul, og vi ser at mange av julegavene som handles hos oss er tiltenkt kvinner i alle aldre. Morsomt er det også å konstatere at elektroartikler er mer ønsket av kvinner til jul enn smykker, sier Kirsti K. Berg, markedssjef i Euronics Norge AS.

Flatskjerm-tv skaper mest glede

Mens mange menn automatisk går til kjøkkenavdelingen når de skal handle julegaver til kvinner, viser undersøkelsen at kvinner er interesserte i langt flere ting enn de som kan brukes ved kjøkkenbenken.

- 29 prosent av kvinnene sier at de blir mest glade for flatskjerm-tv. Det er dobbelt så mange som tilfellet er for kjøkkenartikler. Flatskjerm-tv’er tar lite plass og har et design som nok virker mer tiltalende på kvinner enn de tradisjonelle fjernsynsapparatene,  sier Berg.

- Hyggelig er det også å se at det er omtrent like mange kvinner som menn, som sier de blir mest glade for PC til jul, sier Berg. Blant elektroartiklene er forøvrig flatskjerm-tv den soleklare favoritten hos begge kjønn.

Julegaver til menn

- Skal du kjøpe julegave til en mann, er elektroartikler det sikreste valget. 28 prosent av mennene sier at de blir mest glade for elektroartikler når de kan velge blant ulike kategorier. Nummer to på lista er sportsutstyr, med 18 prosent oppslutning, sier Berg.

Vurderer du å kjøpe smykker til en mann, bør du muligens tenke deg godt om. Så godt som ingen menn oppgir at de blir mest glade for å få smykker. Heller ikke mat og interiørartikler får særlig oppslutning blant mennene.

Forøvrig viser undersøkelsen at Duket for raus julehandel6 av 10 innbyggere tror de kommer til å bruke mer enn 3000 kroner på årets julegaver.

Årets mest ønskede julegave

Årets mest ønskede julegaver fordelt på de tre mest populære kategoriene (uavhengig av kjønn):
Bøker 21 %
Elektroartikler 19 %
Sportsutstyr 17 %
Blant elektroartiklene er særlig flatskjerm-tv populært blant kvinner(scorer mest hos begge kjønn):
Flatskjerm-tv 29 %
Kjøkkenartikler 15 %
PC 13 %


Annonse:


Sist endret 6.desember 2006 kl 14:50

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]