Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Annet å finne på i Tunisia

Om man blir lei av å pleie kroppen, er det mer enn nok å oppleve sett bort fra hotellets luksus. Det er nemlig mye annet å bedrive tiden med i Tunisia utenom spa.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 15.november 2006 kl 15:36

Besøk i sentrum av Hammamet er obligatorisk for alle som er i Tunisia. Her kan du få se teppeveving live og et yrende folkeliv. Jeg setter meg på iskrem- og sandwichrestauranten Canari Hammamet og bestiller en pannini og en stor milkshake. Samlet pris 25 kroner, men så er det tydeligvis mest turister som har råd til å spise her. Her kryr det av teppe- og skinnbutikker, og restauranter av alle slag.

På fire hjul i ørkenen

Har du ikke kjørt firehjuls motorsykkel før bør du absolutt prøve. Har du kjørt før er en tur i Tunisias ørken en naturopplevelse i tillegg.

Opp klokken 0700, spise frokost og så rett ut i ørkenen på firehjuls motorsykkel i to timer. Anbefales på det varmeste! Gjennom smale, røde sandstier omgitt av vakre blomster, oliventrær og kaktuser i alle mulige varianter – noen opp til syv meter høye! Dette er en morsom og samtidig litt skummel kjøretur. Men først og fremst var det en natur- og kulturopplevelse. På vei opp mot toppen av fjellet kjører vi gjennom landsbyer hvor vi ser kvinner som leier på eslene sine, og vips er vi satt hundrevis av år tilbake i tid. Vi fikk også sett kameler som forlengst var omgjort til turistguider for mer eller mindre overvektige tyske turister.

Golfparadis

Er du interessert i golf vil du elske Tunisias flotte baner. Har du ikke spilt golf før kan du ta et kurs og lære deg grunnleggende ferdigheter til en rimelig penge. Greenfee er på rundt 300 kroner, som er rimelig i forhold til kvaliteten på banene. Du vil ikke bli skuffet, men forsøk å komme deg ut tidlig på dagen, for i sommermånedene kan det bli veldig varmt midt på dagen.

Svipptur til Tunis

Er du først i Hammamet bør du ta en dagstur med tolk til hovedstaden Tunis og kulturperlen Cartago. En romersk politiker ble berømt for å ha avsluttet alle sine taler med ordene: ”...og forøvrig mener jeg at Cartago bør jevnes med jorden.” Nettopp det skjedde også hele tre ganger, og i dag er det ruiner igjen som vitner om en velutviklet sivilisasjon. En busstur med tolk, som tar deg til Tunisia, det historiske museet, Cartago og tilbake til Hammamet, koster deg 200 kroner og inkluderer lunsj. De pengene har du spart inn på første kjøp på markedet i Tunis. Her får du kjøpt diverse lærprodukter, keramikk og vevde tepper til utrolige priser.

Verdens beste bar

Sitter her under vann og skriver dette! Strålende, behagelig. For en super idé. Jeg befinner meg like bortenfor Spa-tempelets restaurant – og med utsikt til Middelhavet, solslikkende nymfer og spreke spradebasser. Her sitter jeg på en barkrakk plassert 40 cm under vann i et deilig oppvarmet saltvannsbasseng og skriver med den ene hånden og drikker en kald øl med den andre. Bardisken ligger 30 cm over vannet. Behagelig avkjølende og svært sosialt. Når jeg snur meg med ryggen mot bardisken så jeg resten av svømmebassenget – over mot en egen vitaminbar og løfter jeg blikket litt ser jeg sandstranden, solbaderne og Middelhavets dønninger som folk kaster seg mot for så å bli skyldt i land igjen. I undervannsbaren kan man for eksempel beinflørte med sidekvinnen uten at noen andre ville se det. Et drømmested for en frossen nordboer – og oppfyller fem ønsker på én gang: Utsikt til pene damer eller menn, soling, bading, avslapping og drikking. Og prisen for herligheten? 15 kroner halvliteren.

Reisefakta:

Pakkereise fra SPA-travel til 7000 kroner (prisene er sesongbetonte) inkluderte:
- 1 uke opphold på fire stjerners Nahrawess Hotel i Hammamet Tunisia.
- Legetime samt 16 spabehandlinger på Thalassa Palace Nahrawess (nærmest vegg i vegg med hotellet og med samme eiere).
- Frokost og treretters middag i en uke på hotellet og spasenteret.

Fly kommer i tillegg. Min reise med DeTour kostet 3000 kroner. (Prisene på fly varierer med sesongen).

Tilsvarende spa-pakke finnes ikke i Norge. Men jeg har regnet ut at behandling og fullpensjon i seks døgn koster ca.10000 kroner. Dette betyr at ved å reise til Tunisia er reisen og opplevelsen, taxfreekvoten og en kameltur inkludert i prisen.

Spåk: Det er en stor fordel å kunne litt fransk. De færreste tekster er på engelsk, og selv den hyggelige legen var alt annet enn stø i engelsk. Men med noen franske ”hjelpegloser” greier man seg stort sett bra.


Relaterte saker:

Spa i særklasse

Spa i særklasse

Spa-luksus, undervannsbar, ørkenrally, surfing, Cartagos ruiner, billig shopping, smilende mennesker og ballongferd med ski på beina i Middelhavet er stikkord for ferieparadiset Hammamet i Tunisia.  Les mer »

Annonse:


Sist endret 17.november 2006 kl 12:47

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]