Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Slik reduserer du strømregningen

Her er noen enkle grep for hvordan du kan spare inn noen kroner på strømregningen.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 7.november 2006 kl 21:37

- Det er mye folk kan gjøre i det små for å spare strøm, sier Ole Asmundvaag, markedsassistent hos Clas Ohlson.

Standbytyv

- Mange elektriske apparater trekker strøm selv når de ikke er i bruk. For å avsløre standbytyvene anbefaler vi for eksempel en energimåler som viser strømforbruket til ulike apparater som er koblet til strømnettet.

Energimåleren plasseres mellom støpselet og stikkontakten og avslører hvor mye strøm apparatet bruker når det er tilsluttet strømnettet selv om det ikke er påslått.

Bryt strømmen

Ikke alle apparater trenger å stå på hele tiden. Det kan for eksempel være penger å spare hvis man senker temperaturen i rom på tidspunkter der de ikke er i bruk.

- En rimelig investering for å få til nattsenking av innetemperaturen kan være å kjøpe koblingsur som setter på ovnen en time før du skal stå opp. Det samme kan man selvfølgelig også gjøre før man kommer hjem fra jobb, sier Asmundvaag.

- Koblingsurene kan selvfølgelig også brukes til hyggelige formål som å starte kaffetrakteren når vekkerklokken ringer eller varme opp bilen mens du dusjer.

Sparebelysning

- Når det er mørkt ute, synes mange det er på sin plass med skikkelig utebelysning. Mange lar imidlertid utelyset stå på hele dagen, selv i de timene det er nokså lyst, og det koster penger. Kjøper man i stedet pærer med skumringsrelé, tennes pæren automatisk ved skumring og slukker av seg selv ved morgengry.

Asmundvaag anbefaler også investeringer i lavenergipærer. Disse pærene er kompakte lysstoffrør som reduserer energiforbruket med inntil 80 prosent sammenliknet med tradisjonelle glødepærer.
- Lavenergipærene kan ha en levetid på opptil 10 000 timer og kan brukes både ute og inne. Mange lavenergipærer finnes også med skumringsrelé.


Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 7.november 2006 kl 21:42

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]