Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Sjøvann mot tett nese

Nycomed lanserer en nesespray som åpner nesekanalene og kan brukes i ubegrenset tid uten negative effekter på neseslimhinnen. Sprayen kalles Physiomer Extra og har et saltinnholdt som er høyere enn kroppens eget.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 4.oktober 2006 kl 22:05

- Physiomer Extra er et naturlig og sikkert produkt og kan brukes så ofte man vil og så lenge man har behov. Dette kan være med på å redusere et eventuelt overforbruk av de reseptfrie slimhinneavsvellende legemidlene, sier produktsjef Per Roar Eek i Nycomed.

Trygt supplement

- Physiomer Extra vil nok ikke være like effektivt til å åpne en tett nese som de tradisjonelle produktene, men vil være et trygt supplement som kan brukes i tillegg til de tradisjonelle. Physiomer Extra åpner tette nesekanaler ved både forkjølelse og allergi.

Han sier at problemet med dagens nesesprayer er at de kun kan brukes i ti dager av gangen.

 - Vi har grunn til å tro at mange som bruker tradisjonelle nesesprayer og som fortsatt er tette i nesen etter anbefalt brukstid, velger å fortsette med bruk av avsvellende midler. Det kan føre til avhengighet og kronisk tetthet i nesen. Konsekvensene kan også være så alvorlige at neseslimhinnen blir ødelagt og at operasjon blir nødvendig, sier Eek.

Ikke skadelig

Professor Sverre Steinsvåg ved Sørlandets Sykehus forklarer at nesespray med vanlig saltvannsoppløsning (0,9 %), gir en mekanisk rensing av slimhinnene i nesen. Slimhinnene samler opp pollen, støv og liknende før luften trekkes ned i lungene. Å rense nesen innimellom vil være gunstig for alle.

Steinsvåg sier at den nye saltvannssprayen ikke virker like umiddelbart som en tradisjonell avsvellende spray, men at den kan brukes i en ubegrenset tidsperiode uten at den fører med seg skadelige bivirkninger.

- Dersom man bruker en vanedannende spray utover den anbefalte tiden, kan den i verste fall virke lokalirriterende og begynne å virke mot sin hensikt.

- Man blir tettere av å bruke sprayen. Derfor er det store fordeler ved en saltvannsspray som åpner nesen ved å trekke væske ut av slimhinnene, uten å skade eller være vanedannende, sier han.

Naturlig sjøvann

Prinsippet med den nye nesesprayen er enkelt. Den har et saltinnhold på 2,2 % og tester viser at denne høye saltkonsentrasjonen har en osmotisk effekt på slimhinnene i nesen og åpner derfor en tett nese.

Den inneholder også mineraler og sporstoffer fra naturlig sjøvann. Produktet er derfor et godt alternativ til tradisjonelle slimhinneavsvellende produkter som kan skade slimhinnene ved overforbruk.

Produktet kan kun kjøpes på apotek.


Annonse:


Sist endret 4.oktober 2006 kl 22:08

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]