Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Utro i arbeidstiden? Slik takler du jobbromansen

Ifølge en undersøke MMI har gjennomført, har 28 prosent av de 1000 nordmennene som svarte vært utro. Hver fjerde har begått udåden på firmafest eller julebord.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 28.september 2006 kl 15:36

Jobbutroskap øker
Den vanligste måten å innlede utroskap på er gjennom jobben. Ofte er de involverte lite diskré med hensyn til forholdet sitt når de er på jobben. Kanskje spiser de ofte lunsj sammen, eller tar små luftepauser sammen, bare de to. Det oppstår fort rykter på arbeidsplasser, og ting er gjerne vanskelig å holde hemmelig.
Hva gjør man som sjef hvis man oppdager at en medarbeider er utro på jobben? Eller hvis en annen leder inngår et forhold til en underordnet.

- Forskjellen i status kan gjøre det hele litt ekkelt. Jeg snakket en gang med ei dame som hadde opplevd tilnærmelser fra sjefen i drosja hjem fra fest. Hun turte ikke helt å avvise ham, fordi hun var redd for konsekvensene. Samtidig var hun redd for at de andre skulle få vite det og dømme henne. I slike situasjoner kan man fort føle seg brukt, sier psykolog Bente Træen til Dagbladets Magasinet.

Hva gjør du hvis noen av kollegaene dine er utro på jobb?

Grip inn
Ikke vær redd for å gripe inn i situasjonen. Så lenge en romanse skjer på jobben, er det et jobbspørsmål – og da er det ok at sjefen blander seg inn.

Ta det opp
Poenget er ikke å sette deg til doms over medarbeiderens privatliv, men å skape en dialog om hvilke konsekvenser situasjonen får for arbeidsmiljøet.

Still spørsmål, uten å mistenkeliggjøre
Spørsmål som "Hvordan tror du dette vil utvikle seg?" og "Hvilke konsekvenser vil dette få for din arbeidssituasjon?", kan hjelpe de involverte til å håndtere situasjonen best mulig.

Snakk om samlivsspørsmål
Hvordan en person har det hjemme, vil alltid påvirke hvor godt han/hun yter på jobben. Relasjonskurs på jobben, kan derfor være en meget god investering.

Vær forsiktig med å involvere deg med en underordnet
Mange faller for den maten som følger med sjefsrollen. Men en leder bør være meget tilbakeholden når det gjelder utnytting av makt, til andre ting enn det er ment for.


Kilder: Ukeavisen Ledelse, Magasinet Dagbladet, Bergens Tidende, iVillage.com


Annonse:

Relaterte pekere:


Sist endret 3.oktober 2006 kl 23:33

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]