Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Sultne menn vil ha tykke kvinner

Du har helt sikkert hørt utrykket at veien til en manns hjerte går gjennom magen. Det forskes på mye rart, men nå viser det seg at dette utrykket kan ha mer sannhet i seg enn man først trodde.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 8.august 2006 kl 16:01

Britiske forskere mener magen er med på å avgjøre om jentene er attraktive eller ei.

- Dette viser hvordan fysiologien faktisk påvirker tankeprosessene og måten vi oppfatter ting, sier Dr. Martin Tovée fra Newcastle University til BBC.
Han påpeker imidlertid at forskjellen på sultne og mette menn er relativt liten, selv om den er målbar.

Fin figur er en ytterst diskutabel greie. Men den som tror at smaken er et personlig estetisk valg, uavhengig av samfunn, psykologi og status, tar skammelig feil.
Flere undersøkelser har vist at menn fra strøk med lite mat foretrekker fetere kvinner, mens fyrer fra overflodssamfunn søker slankere utgaver, skriver BBC.

Og hvor går forresten grensene for akseptabel og ønsket tykkelse? Definisjonene er påvirket av reklamer og andre impulser, og kan også forandre seg både med tida og med hvilket samfunn man flytter fra og til.
Dessuten ser det altså ut til at smaken også kan påvirkes av kroppen – nærmere bestemt innholdet i magesekken.

Sult påvirker smaken
Det var i hvert fall resultatet da forskere fra University College London og Newcastle University utsatte 30 skrubbsultne og 31 mette studenter for bilder av 50 damer i trikot.
De unge mennene måtte vurdere hvor attraktive de syntes bertene på bildene var. Da viste det seg altså at sultne studenter hadde en litt større tendens til å beskrive tunge jenter som attraktive, i forhold til vurderinga til de mette mennene. Men for forskerne var dette slett ikke så overraksende.

I tider da det er mangel på mat, har det evolusjonært sett vært slik at menn jakter etter  kvinner som kan gi den friske barn.

- Når det er dårlig med mat blir ei tyngre jente idealet, sier Tovée i følge BBC.
Han og kollega Viren Swami fra University College London, vil nå gjennomføre den samme testen på jenter, for å se om sult har noe å si for jenters syn på gutterene. 

Og i mellomtida kan vi jo more oss med å omsette de foreløpige resultatene til et særdeles uvitenskapelig sjekketips for damer på date. Altså:

Radmagre jenter bør kanskje holde an flørtinga til desserten, mens drøyere damer bør sette inn støtet allerede før forretten.

 


Annonse:


[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]