Følg oss på:

Følg oss på Twitter

Mobbere blir dårlige mødre

Jenter som mobber medelever blir oftere dårlige mødre senere i livet. Det hevder Sue Bailey, som er en ledende britisk barne- og ungdomspsykiater, hevder at jenter som mobber sine medelever, oftere blir dårlige mødre senere i livet.

Del på twitter Del på facebook

Skrevet 19.juli 2006 kl 15:43

Bailey, som jobber ved Universiet i Central Lancashire, peker på at mobbere oftere blir mødre i tenårene og går inn i voldelige forhold. Som mamma kan de lett bli unødvendig strenge og aggressive mot barnet, skriver Dagbladet.no

- De kan tolke barnets normale oppførsel som truende, forklarer Sue Bailey ifølge BBC.

Hun mener også at barnet kan ta fysisk skade:
- Barn av unge mødre med en aggressiv barndom er mer utsatt for infeksjoner og skader.
På en konferanse for psykiatre i Glasgow nylig, understreket Bailey at jenters aggressivitet måtte vies like mye oppmerksomhet som gutters.

For å forhindre at unge med en urolig og aggressive fortid, anbefaler Bailey at man deltar i et støtteprogram i forbindelse med det å forberede seg til å bli mor. Dette som en investering til de kommende generasjoner. 

Hvis du føler at er noe som kan stemme for deg, eller at du er ung og skal bli mor, så ikke glem at din helsestasjon som oftest vil hjelpe deg i å takle den store omveltningen det er å få barn. Ingen er verdensmester når det er første gang man får barn, og det vil bli sett på som modig og ansvarsfullt og utrykke at man ønsker å snakke ut ting man synes er vanskelig eller hvis man har opplevd noe vanskelig som yngre.


Annonse:


Sist endret 27.juli 2006 kl 11:48

[ Annonsere på jenteporten.no | Om jenteporten.no | Kontakt oss | Rettigheter & ansvar ]